Szakközépiskola2012_13

IV. Győri Nemzetközi Hidas Frigyes Fúvószenekari Karmesterkurzus

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Március 3-8 - A Győr Symphonic Band fergeteges koncertjével zárult a közel egy hetes kurzus, aminek ismét a Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézete adott otthont a Zsinagógában, és aminek művészeti vezetői Dr. Marosi László és Szabó Ferenc voltak. A műsorban felcsendültek Hidas Frigyes, Lendvay Kamilló, Dubrovay László, Balázs Árpád, Ralph Vaughan Williams, P. I. Csajkovszkij és Arturo Marquez eredeti fúvószenekari művei és átiratai, vezényeltek a kurzus résztvevői. A hangversenyt Balázs Árpád és Dubrovay László jelenlétével is megtisztelte. Hálás köszönet minden résztvevőnek a remek estéért!

 

FEMUS Nemzetközi Fesztivál és Klarinétverseny

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Február 22-24 - A szabadkai FEMUS Nemzetközi Fesztivál és Klarinétversenyen iskolánk két növedéke is kitűnően szerepelt: Tamics Rita a III. korcsoportban 3., Enyedi Gergely a IV. korcsoportban 2. helyezést ért el. Szívből gratulálunk a szép eredményhez mindkettőjüknek, valamint felkészítő tanáruknak: Szabó Rajczi Katalinnak és zongorakísérőjüknek: Yagi Makinak!

 

Énekkurzus

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Február 25-26 - Simone Schröder, a Berlini Operaház magánénekese tartott ének mesterkurzust a Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Intézetének nagytermében. A jeles eseményen iskolánk ének szakos növendékei aktív és passzív résztvevőként is jelen lehettek. Öröm volt hallgatni a professzor asszony szavait, remek instrukcióit, amelyekből mindenki rengeteget tanulhatott. Köszönet Dr. Ruppert István igazgató úrnak, hogy lehetővé tette diákjainknak számára a részvételt!

   

Konzibál

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Február 8 - Az esti bál betetőzése volt a diáknap hangulatának. Volt karaoke, tombola, bálkirálynő és bálkirály: a korona végül Hajlinger Liza és Vasvári Tamás fejére került. Az est folyamán került sor a pingpong verseny ünnepélyes eredményhirdetésére is: a lányok között Csikár Enikő (11. évf.) bizonyult a legjobbnak, őt követte Halász Bernadett (9. évf.) és Pálfi Vivien (9. évf.). A fiúknál az első helyezett Pusztai Gábor (9. évf.), a második Sárközi Tamás (10. évf.), a harmadik Willmek Zoltán (10. évf.) lett. A közönséget Juhász Marcell szórakoztatta fergeteges bűvészmutatványaival, a talpalávalót a Wenk zenekar húzta. Köszönet minden szervezőnek, szereplőnek és a tombolatárgyak nagylelkű felajánlóinak, közöttük is id. Vasvári Tamásnak a gyönyörű tükörért!

 

Diáknap

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Február 8 - Régóta hagyomány iskolánkban a diáknap. Idén is kitettek magukért a 12. évfolyam tanulói: volt diákdiri-választás (Varga Csaba lett a befutó), tanár-paródia és vidám vetélkedő. A vándorkupa a tanáriban maradt, de minden csapat kitett magáért. A délelőtt folyamán került sor a Focikupa ünnepélyes eredményhirdetésére (az eredmények a január 17-iki bejegyzésben) és a pingpong versenyre is. Gratulálunk minden szervezőnek és résztvevőnek a színvonalas mulattatásért!

   

8. oldal / 15

«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»