Bemutatkozás

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

bartok2A Bartók Béla Ének-zenei Általános Iskola komoly zenei hagyományokat őriz. A megyében először itt indult meg az ének.zene tagozatos oktatása, így nem véletlen, hogy tanulóink közül évről-évre többen választották hivatásul is a zenei pályát. A gyermekkarokban folyó munka színvonalát jelzik az évente visszatérő rádiófelvételek, lemezfelvételek és olyan felkérések, melyek a fesztiválzenekarral, a Győri Balettel és a Győri Filharmónikus Zenekarral való együttműködésre adnak lehetőséget.

Tanulóink zenét értő, szerető emberré válnak, de nem mindenki lesz muzsikus. Sokan gimnáziumban, szakközépiskolában tanulnak tovább. Eredményeik megnyugtatóak, és igazolják felkészítő munkánk színvonalának minőségét. Az énekkari fellépések sok szép élményt szereznek gyermekeinknek. Hazai és külföldi kórusokkal is jó kapcsolatokat építettünk ki, s ezek esetenként a nyelvgyakorlásra is lehetőséget adnak.
Hangszertanulás - nem kötelezően - 3. osztálytól indul.
pict0236kA hagyományos általános iskolai tantárgyak sorában 4. osztálytól csoportbontásos oktatás keretében két idegen nyelvet oktatunk: az angolt és a németet.
Az 1997-ben megépített tornaterem minden mozgásra vágyó, sportolni szerető tanulónak lehetőséget nyújt az egészséges időtöltésre, kikapcsolódásra.
Nevelési céljaink megvalósítását nagymértékben segíti az iskola emberi léptéke, családias légköre, s egy hosszú évek óta hagyományosan jól működő szülő-pedagógus kapcsolat. Tanulóink a zenei adottságok felmérése alapján kerülnek osztályainkba.
Elsősorban énekelni szerető, a zene iránt fogékony gyerekek jelentkezését várjuk.