Nagyné Balázs Éva

Nagyné Balázs Éva

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


nagyneba

Nagyné Balázs Éva

Intézményegység vezető, népzene, kötelező zongora

Tel: (+36) 96/329-742

Mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Web: www.gyorikonzi.hu

1957-ben Győrött született. Középiskolai tanulmányait a győri Zeneművészeti Szakközépiskola zongora tanszakán végezte.
Diplomáit egyrészt 1979-ben a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Tanárképző Tagozatának zongora tanszakán Tusa Erzsébet növendékeként-, másrészt 1980-ban a budapesti Zeneakadémia középiskolai énektanár-és karvezetőképző tanszakán Maklári József növendékeként szerezte.
1980-tól, jelenleg is, a győri Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola tanára. Szolfézst, zeneelméletet, zeneirodalmat és népzenét tanít, valamint 2009 szeptemberétől az iskola gyakorlati oktatásvezetői teendőit is ellátja.
Pályáját végigkíséri a kóruséneklés és a népzene szeretete.
1981-ben népzenei ösztöndíjjal Törökországban járt.
Sok neves énekkarban énekelt és vett részt hazai és nemzetközi fesztiválokon, versenyeken.
( Győri Leánykar, Párkai István Kamarakórusa, Tomkins Énekegyüttes, Központi Ifjúsági Énekkar, Győri Pedagógus Kórus, Cant’ Art Énekegyüttes, Győri Nemzeti Színház Énekkara, Palestrina Kórus )

Fontos feladatának tartja a magyar és egyetemes kultúra megismertetését növendékeivel. Mivel iskolánkban több szlovákiai magyar diák is tanul, ezért különös gondot fordít a határon túli magyarok életének megismertetésére. Rendszeresen figyeli a pályázati lehetőségeket.
A Reneszánsz Év alkalmából ennek köszönhetően az iskola osztályai több kiránduláson vehettek részt Budapesten, Aquincumban, Szentendrén és Visegrádon.
A Határontúli Magyarok Szövetségének „Rendkívüli Tanóra” pályázatán elnyert megvalósítás díj jutalmaként Zoborvidéki kirándulásra mehetett a 12. osztály.
Az Apáczai Közalapítvány „Határtalanul” című pályázatán két programmal is sikert aratott. Ennek köszönhetően 2010 szeptemberében az iskola 12 növendéke egy Ungvári hegedű-és zongora kurzuson vehet részt Szabadi Vilmos és Szokolay Balázs vezetésével, valamint októberben az iskola vegyeskara a kolozsvári konzi kórusával közösen egy énekkari kurzuson és koncerten Kolozsváron, Dobra János irányításával. A kórus ellátogat majd Válaszútra is a Kallós-Alapítványhoz.