Szakközépiskola2011_12

Szakmai nap a klarinétoktatásról

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Április 18 - Miközben iskolánk kórusai a Zsinagógában öregbítették iskolánk hírnevét, intézményünk falai között a klarinétoktatásról szóló szakmai nap eseményei zajlottak: Szabó-Rajczi Katalin és dr. Szabó András tartottak kívülálló számára is izgalmas bemutató órákat. A nap fénypontja a záróhangverseny volt, melyen a kollégák együtt zenéltek növendékeikkel. Köszönjük minden résztvevőnek a szép és tartalmas napot!

 

Éneklő Ifjúság Kórustalálkozó

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Április 18 - Fényes eredménnyel zárult iskolánk kórusa számára a Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Győri Művészeti Fesztiválközpont által szervezett Éneklő Ifjúság Kórustalálkozó. A Richter János Vegyeskar arany minősítést kapott és elnyerte az Év kórusa címet. Gratulálunk minden növendékünknek és a kórusvezető kollégának: Molnár Gabriellának, aki karnagyi munkájáért külön elismerést kapott!


 

Klasszikus hagyomány és korszerűség

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Április 13-15 - Nagy érdeklődés mellett zajlottak a XXI. Éneklő Ifjúság Kodály Zoltán tiszteletére rendezett szakmai napok és koncertek programjai. A rendezvény, melynek iskolánk adott otthont, fővédnöke Szőnyi Erzsébet, Kossuth-díjas zeneszerző, gondozója Sipos Tamásné, győri ének-zenetanár, szaktanácsadó, szervezője és művészeti vezetője Hraschek Katalin, a KÓTA Ifjúsági és Zenepedagógiai Szakbizottságának vezetője, Vadász Ágnes, a KÓTA főtitkára és Farkas Tünde, a KÓTA munkatársa volt. A bemutató órákat, foglalkozásokat (Farnadi Tamara, Jusztinné Ládi Etelka, Etseyatse Andrea, Haui Lóránt, Reményi Attila) izgalmas előadások (Prof. Szőnyi Erzsébet, Barsi Ernő, dr. Lakner Tamás) és beszélgetések, viták tarkították. Mindhárom nap hangversennyel zárult, közülük is kiemelkedik a szombat esti ünnepi hangverseny a Zsinagógában, melynek záródarabja Kodály Zoltán - Berzsenyi Dániel A magyarokhoz c. kánonja volt Katona Tibor vezényletével. Köszönet minden résztvevőnek és szervezőnek!

   

Saxtravaganza

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Április 11 - A Konservatorium Wien Privatuniversität szaxofonosai adtak hangversenyt a Konziban. Közreműködött: Szőke Noémi, Kristina Serazin, Janez Ursej és Seleljo Erzsébet, iskolánk szaxofontanára. Zongorán kísért Seleljo Irén zongoraművész. Gratulálunk minden szereplőnek!

 

Szakmai nap

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Április 3 - Nagy érdeklődés kísérte a tanév első szakmai napját, melyet Cho Insu, a Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Kara főiskolai docense vezetett.


   

5. oldal / 9

«ElsőElőző123456789KövetkezőUtolsó»