Zenebirodalom

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail



Május 14. - Fergeteges sikert arattak mindhárom tagiskolánk tanulói a Rátz Ágota vezette Zenebirodalom utolsó bérletes előadásán. Aligha akad olyan kisgyerek, aki nem kapott kedvet a hangszeres zene tanulásához. Köszönet minden szereplőnek!


Galéria...

 

A Győri Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola „Határtalanul” pályázatai

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Iskolánk a Nemzeti Erőforrás Támogatáskezelő által finanszírozott Határtalanul pályázatok szakképző iskolák között (HAT-14-02) kapcsán a 2014-15-ös tanévben két projektben is sikeresen vehetett részt. Egyrészt iskolánk énekkara és a Kolozsvári „Sigismund Toduta” Zenelíceum magyar tagozatának kórusa, másrészt iskolánk zenekara és a Székelyudvarhelyi Dr. Palló Imre Művészeti Szakközépiskola énekkara által kidolgozott közös pályázatokban. Mindkét pályázatot a kiíró közel 3,5-3,5 millió Ft-ban részesítette, amely lehetővé tette az intézmények diákjainak kölcsönös látogatását, közös szakmai és kulturális programok létrehozását és a diákok és tanárok számára is tartós barátságok létrejöttét.
Az első utazás során énekkarunk látogatott Kolozsvárra. A nagysikerű közös koncertet – ami a pályázat közös produktuma volt – a Kolozsvári TV is felvette. A két kórus felkészülését a saját karnagyaikon kívül (Kállay-Miklós Tünde és Molnár Gabriella) Horváth Mária Liszt-díjas énekművész és Dobra János a Magyar Köztársaság Érdemkeresztjével kitüntetett, Liszt-díjas Érdemes művész is segítette. A próbákon kívül diákjaink megismerkedhettek Kolozsvár nevezetességeivel, meghallgathatták a helyi Filharmónikusok koncertjét, meglátogatták a közeli Válaszúton Kallós Zoltán gyönyörű Néprajzi gyűjteményét és a romjaiban is látványos Bonchidai kastélyt. Egész napos kirándulás keretében gyönyörködhettek a Bartók által legszebb tájnak nevezett Torockóban a Székelykő lábánál, megmászhatták a Torockószentgyörgyi várat, láthatták a Nagyenyedi, bástyákkal kerített, omladozó, de működő református templomot, valamint a Tordai sóbányát. Az oda-és visszautazás során pedig Nagyszentmiklóst, Gyulafehérvárat, Körösfőt és Nagyváradot ejtették útba.

Bővebben: A Győri Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola „Határtalanul” pályázatai

 

Konzis bolondballagás a médiában

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Tovább...

 

Ballagás

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Április 30. - Meghatottan búcsúztak az érettségizők iskolájuktól, ami négy éven keresztül a második otthonuk volt. Orvos Krisztina, Pálmai Gabriella és Pőcz Ákos kiemelkedő zenei, Horváth Dorina és Nagy Orsolya pedig kiemelkedő tanulmányi munkájáért kapott dicséretet. Az idény hagyományteremtő céllal alapított Richter érmet Gerály Anna kapta a közösségért végzett munkájáért. Mindannyian hiányozni fogtok! A ballagási képek a Galérián kívül a http://osztott.com/CpTG/ linken is megtekinthetők és letölthetők.

 

Bolond ballagás

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Április 29. - Kegyesek voltak az Égiek a végzősökhöz, hiszen bolondos jelmezekbe öltözve verőfényes napsütésben járhatták végig Győr utcáit és vidám zenével búcsúzhattak a várostól.

 

Győr Symphonic Band

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Április 28. - Ismét telt házat vonzott a Győr Symphonic Band évzáró koncertje a Zsinagógában. Műsorukon Paul Hindemith, Guy Woolfenden, Derek Bourgeois, Dubrovay László és Hidas Frigyes egy-egy műve szerepelt. Az est szólistája Tóth Ádám, a Konzi egykori diákja volt, vezényelt Szabó Ferenc, az együttes vezetője. Remek volt, köszönet érte minden résztvevőnek!

 

Deák nyelvi verseny

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Április 24. - Újabb szép sikerrel büszkélkedhetünk: a Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola által rendezett megyei angol nyelvi versenyen Mórocz Virág (9. évfolyam) az I. kategóriában II. helyezést ért el. Sok szeretettel gratulálunk a növendéknek és felkészítő tanárának, Lendvainé Szaló Andreának!

 

Szakmai nap

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

 


Április 22. - Fuvola szakmai nap színesítette a hét programját: Werner Tomasi, a Wiener Flötenwerkstatt alapítója és mestere, valamint Somogyi Szilárd, iskolánk egykori tanulója, a Wiener Flötenwerkstatt fuvola készítője és javítója vezette be az érdeklődőket a fuvolagyártás és -karbantartás rejtelmeibe.

 

Aranyeső az Éneklő Ifjúságon

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Április 23. - Ismét aranyeső hullott iskolánkra, hiszen intézményünk mind a négy kórusa (Kicsinyek Kórusa, Bartókos Legények Kórusa - Farnadi Tamara, Bartók Gyermekkar - Haui Lóránt, Richter János Vegyeskar - Molnár Gabriella) Arany diplomával minősült és elnyerte az Év Kórusa címet. Molnár Gabriella a ritkán hallott mű megszólaltatásáért dicsérő oklevelet, Haui Lóránt a Szabó Barna mű ősbemutatójáért különdíjat is kapott. Nagy-nagy szeretettel gratulálunk mindhármuknak és a kórusok minden tagjának!


A győr+ tv fesztiválról készített összefoglalója:


 

XI. Országos Mélyrézfúvós Verseny döntősei 2015

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Letöltés...
 

23. oldal / 37

«ElsőElőző21222324252627282930KövetkezőUtolsó»