Szakközépiskola Címlap

Gyermeknapi koncert

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

 

Zenebirodalom

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mailMájus 14. - Fergeteges sikert arattak mindhárom tagiskolánk tanulói a Rátz Ágota vezette Zenebirodalom utolsó bérletes előadásán. Aligha akad olyan kisgyerek, aki nem kapott kedvet a hangszeres zene tanulásához. Köszönet minden szereplőnek!


Galéria...

 

Deák nyelvi verseny

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Április 24. - Újabb szép sikerrel büszkélkedhetünk: a Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola által rendezett megyei angol nyelvi versenyen Mórocz Virág (9. évfolyam) az I. kategóriában II. helyezést ért el. Sok szeretettel gratulálunk a növendéknek és felkészítő tanárának, Lendvainé Szaló Andreának!

   

A Győri Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola „Határtalanul” pályázatai

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Iskolánk a Nemzeti Erőforrás Támogatáskezelő által finanszírozott Határtalanul pályázatok szakképző iskolák között (HAT-14-02) kapcsán a 2014-15-ös tanévben két projektben is sikeresen vehetett részt. Egyrészt iskolánk énekkara és a Kolozsvári „Sigismund Toduta” Zenelíceum magyar tagozatának kórusa, másrészt iskolánk zenekara és a Székelyudvarhelyi Dr. Palló Imre Művészeti Szakközépiskola énekkara által kidolgozott közös pályázatokban. Mindkét pályázatot a kiíró közel 3,5-3,5 millió Ft-ban részesítette, amely lehetővé tette az intézmények diákjainak kölcsönös látogatását, közös szakmai és kulturális programok létrehozását és a diákok és tanárok számára is tartós barátságok létrejöttét.
Az első utazás során énekkarunk látogatott Kolozsvárra. A nagysikerű közös koncertet – ami a pályázat közös produktuma volt – a Kolozsvári TV is felvette. A két kórus felkészülését a saját karnagyaikon kívül (Kállay-Miklós Tünde és Molnár Gabriella) Horváth Mária Liszt-díjas énekművész és Dobra János a Magyar Köztársaság Érdemkeresztjével kitüntetett, Liszt-díjas Érdemes művész is segítette. A próbákon kívül diákjaink megismerkedhettek Kolozsvár nevezetességeivel, meghallgathatták a helyi Filharmónikusok koncertjét, meglátogatták a közeli Válaszúton Kallós Zoltán gyönyörű Néprajzi gyűjteményét és a romjaiban is látványos Bonchidai kastélyt. Egész napos kirándulás keretében gyönyörködhettek a Bartók által legszebb tájnak nevezett Torockóban a Székelykő lábánál, megmászhatták a Torockószentgyörgyi várat, láthatták a Nagyenyedi, bástyákkal kerített, omladozó, de működő református templomot, valamint a Tordai sóbányát. Az oda-és visszautazás során pedig Nagyszentmiklóst, Gyulafehérvárat, Körösfőt és Nagyváradot ejtették útba.

Bővebben: A Győri Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola „Határtalanul” pályázatai

 

JELENTKEZÉS A RICHTER ISKOLA ZENEISKOLAI TAGOZATÁRA

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

   

36. oldal / 65

«ElsőElőző31323334353637383940KövetkezőUtolsó»