Szakközépiskola Címlap

Felvételi 2016

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Legyél Te is győri konzis!


 


Pályaválasztási eseményeink:
 

Konzultációs napok: 2015. 11. 19. csütörtök és 2016. 01. 21. csütörtök
 

Felvételi vizsga időpontja: 2016. 02. 18. csütörtök



Részletes felvételi tájékoztató letöltése...



Szeretettel várunk minden zenét tanuló diákot!



 

OperaKaland

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Október 7. - Az OperaKaland elnevezésű program az utóbbi évek legnagyobb szabású közművelődési-köznevelési kezdeményezése, amely a Magyar Állami Operaház szervezésében valósul meg. A West Side Story alkotói a klasszikus zene, tánc és drámairodalom felől érkeztek a zenés színház világába. Nagy, közös álmuk volt egy tökéletes musical, amelyben a három művészi kifejezési forma, a zene, a tánc és a szöveg olyan csodálatos egységet alkot, amire addig még nem volt példa a Broadway színpadán. Legyen az előadás váza a szöveg, lüktető szíve a tánc és lelke a zene. Ezt a mai napig aktuális mesterművet keltették életre az Operaház kiváló művészei az Erkel Színházban. A mások gyűlölete által elválasztott szerelmesek örök tragédiáját meséli el az előadás, miközben súlyos társadalmi problémákra is rámutat. Iskolánk tanulói felkészülten ültek be a Novák Péter rendezte előadásra, hiszen Wendler Attilától, a Magyar Állami Operaház magánénekesétől a mű remek összefoglalóját kaptak útravalóul. Az előadás után a gyönyörűen felújított Operaházat is megtekintették. A képért köszönet Blaga Dávid 9. évfolyamos növendékünknek.

 

Megemlékezés az aradi vértanúkról

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Október 6. - Iskolánk a Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata által szervezett központi ünnepségen emlékezett meg a tizenhárom hős honvédtisztről.

   

Közétkeztetési kisfilm

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

 

XIII. Országos Klarinétverseny területi válogatója

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Tisztelt Igazgató Kolléga!

A XIII. Országos Klarinétverseny területi válogatóját iskolánk szervezi. (Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megye)
A verseny kiírását, a versenyszabályzatot, valamint a versenyekkel kapcsolatos legfontosabb információkat megtalálhatja az Oktatási Hivatal Honlapján az alábbi linken: www.oktatas.hu, illetve csatoltan megküldjük.
Jelentkezési határidő (postai bélyegző dátuma): 2015. október 26.

A jelentkezési lapokat kérjük számítógéppel vagy nyomtatott betűkkel, kitölteni. Felhívjuk a nevezők figyelmét arra, hogy az iskola által a KIR-ben megadott, hivatalos intézménynevek szerepelhetnek a nevezési lapon.
Szíveskedjenek ügyelni rá, hogy felkészítő tanár és igazgató aláírása, iskola pecsétje ne hiányozzon a jelentkezési lapról, valamint minden adat olvashatóan, pontosan kitöltésre kerüljön, különös tekintettel a szabadon választott mű szerzőjére és címére. Jelentkezési lap megküldhető postán, illetve e-mailben, szkennelve. (Faxon megküldött jelentkezési lapot nem fogadunk el!) A határidő után beérkező jelentkezéseket nem áll módunkban elfogadni! Kérjük, hogy a versenyzők a diákigazolványukat a regisztrációra hozzák magukkal!


A verseny időpontja: 2015. november 20. (péntek) 10 óra


Helyszín:
Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola, Általános Iskola,
Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium Nagyterme
9022 Győr, Rákóczi Ferenc u. 57.


Zsűri elnöke: Kraszna László klarinétművész

Zsűri tagjai: dr. Puskás Levente vagy Gyulai Endre klarinétművész
Fűke Géza klarinétművész


Részlet a klarinétverseny versenykiírásából
A nevezés feltétele: Az I. korcsoportban csak azok a tanulók nevezhetők, akik legalább két év követelményét teljesítették (az előképző egy évnek számítható be). A bizonyítvány másolatát kérjük a nevezési laphoz mellékelni. A versenyen nem vehet részt olyan tanuló, aki akár jelenleg, akár korában középfokú, vagy felsőfokú zenei tanulmányokat folytat (ott) az adott szakon.
A területi válogató anyaga: Kötelező és szabadon választott művek.
A verseny követelményei: A versenyműsort minden fordulóban kotta nélkül kell előadni! A kötelező és szabadon választott művek jogtiszta kottáit a verseny helyszínén (regisztráláskor) be kell mutatni.
Jelentkezési lap és a versennyel kapcsolatos egyéb információk honlapunkról letölthetők.

Iskolánk elérhetősége:
Telefon: 96/329-742

Honlap: www.gyorikonzi.hu

E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

A felkészüléshez jó munkát kívánunk!

Győr, 2015. szeptember 29.

Baross Gábor
igazgató



Jelentkezési lap letöltése...

Versenykiírás letöltése...

Versenykiírás kiegészítés letöltése...

   

41. oldal / 73

«ElsőElőző41424344454647484950KövetkezőUtolsó»