Szakközépiskola Címlap

Határtalanul Kolozsváron

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Március 19. és 23. között immáron második alkalommal látogatott iskolánk Richter János Vegyeskara az Emberi Erőforrások Minisztériuma által elindított Határtalanul program keretében Kolozsvárra. A Sigismund Todujta Zenei Főgimnázium Magyar Tagozata kórusával közösen adott koncert zárószámait, Kodály három népdalfeldolgozását vendégként Dobra János Liszt-díjas karnagy, iskolánk egykori növendéke vezényelte. A fárasztó próbák mellett jutott idő a környék nevezetességeinek megismerésére is: Nagyszentmiklóson megkoszorúztuk Bartók Béla szobrát, Déván megcsodáltuk a Kőműves Kelemenről elhíresült várat, Gyulafehérváron a lélegzetelállítóan szép érseki székesegyházat, Válaszúton a Kallós Zoltán Múzeumot és Népművészeti Központot, Bonchidán a Bánffy-kastélyt és a gyönyörű református templomot; Erdély fővárosában, Kolozsváron Mátyás király szülőházát, a Szent Mihály-templomot, Mátyás király lovas szobrát, a Farkas utcai református templomot, Szent György lovas szobrát, Torockcón az Európa Nostra-díjas egyedi népi építészeti együttest, a Székelykövet, Tordán a sóbányát, Nagyenyeden a Kollégiumot, megmásztuk a torockószentgyörgyi vár romjait. Úton hazafelé egy-egy rövid pihenőt tartottunk a kőrösfői református templomnál, a Királyhágónál és Nagyváradon. Köszönet Nagyné Balázs Éva kollégánknak a program minden apró részletre kiterjedő megszervezéséért, Molnár Gabriella karnagynak a kórus lelkiismeretes és alapos felkészítéséért, Gödölle Péternének az odaadó, türelmes kíséretért, kolozsvári vendéglátóinknak a szeretetteli fogadtatásért! A kolozsvári televízió összeállítása megtekinthető a https://www.youtube.com/watch?v=zxrxu7aXOvg linken, az útról készült fényképek letölthetők a http://osztott.com/oLZe/ és a http://osztott.com/Brrt/ linkekről.

 

Nemzetközi hegedű és cselló mesterkurzus

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

 

Autizmus világnapja

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

   

V. Hidas Frigyes Nemzetközi Fúvószenekari Karmesterkurzus

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mailMárcius 13. - Fergeteges koncerttel zárult a Zsinagógában az V. Hidas Frigyes Nemzetközi Fúvószenekari Karmesterkurzus. A dr. Marosi László és Szabó Ferenc vezette közel egy hetes műhelymunkára a pénteki hangverseny tette fel a koronát, amikor a kurzus aktív résztvevői, köztük Kaczor László, iskolánk egykori növendéke Hidas Frigyes, Lendvay Kamilló, Zempléni László, Alfred Reed, Frank Ticheli, Guy Woolffenden és Paul Hindemit műveit vezényelték. Az est fénypontja az volt, amikor Hidas Frigyes fia elismerése jeléül átnyújtotta Szabó Ferenc karnagynak édesapja metronómját. Köszönet a Győr Symphonic Band minden tagjának, a 13 karmesternek és a két művészeti vezetőnek a csodálatos élményért! A csütörtöki próba és a pénteki koncert képei letölthetők a http://osztott.com/EFKu/ linkről.

 

Parlando

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

A Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezetének zenepedagógiai folyóirata, a Parlando 2015 januári számában jelent meg kolléganőnk, Nagyné Balázs Éva írása, amihez szeretettel gratulálunk!
 

http://www.parlando.hu/2015/2015-1/NagyneBalazsEva.pdf

   

42. oldal / 66

«ElsőElőző41424344454647484950KövetkezőUtolsó»