Szakközépiskola Címlap

Nyitott kapuk napja, konzultáció

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a konzultációval egybekötött Nyitott kapuk napjára, melyet 2014. november 20-án, csütörtökön tartunk iskolánkban. (9022 Győr, Rákóczi F. u. 57.)

A nap programja:

9.30 - gyülekező (40. terem)

10.00 - adminisztráció és tájékoztatás

10.30 - szolfézs írásbeli

11.30 - hangszeres és ének meghallgatás tanszakok szerint

 

Megemlékezés

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Október 22. - A 11. osztály meghatóan szép és színvonalas műsorával emlékeztek iskolánk tanulói és tanárai 1956 októberének hőseire. Köszönet érte minden szereplőnek és segítőiknek: Pongrácz Edit osztályfőnöknek, Nikodém Géza  kollégának; és külön köszönet illeti Rapp Anettet a rendezésért!

 

Intenzív kamarakurzus a Kronberg Akadémián

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Október 16-19. - Leczky Marcel, iskolánk 9. évfolyamos tanulója 2013 tavaszán indult egy ausztriai tehetségkutató versenyen, a Prima la Musica-n, és a területi válogatón 1., az országoson 2. helyezést ért el. Ennek a versenynek a díjaként kaptak páran a résztvevők közül lehetőséget arra, hogy október 16. és 19. között Németországban a Kromberg Akadémián (kis koncerttel egybekötött) intenzív kamarakurzuson vehessenek részt. A Kronberg Akadémia Európa egyik csellós fellegvára, itt tanított régebben Starker és Rosztropovics is, ma pl. Sol Gabetta vagy Várdai István. Kurzusaikra és fesztiváljaikra a legnevesebb mai előadókat hívják meg. Ezért nagy dolog, ha valaki bele leshet ebbe a munkába, és érezheti az atmoszféráját egy kiemelkedő zenei intézménynek. Marcelnek gratulálunk, az információkért köszönet Regős Eszter kolléganőnknek, Marcel felkészítő tanárának!

   

Richter emlékkiállítás

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mailOktóber 2. - Emlékkiállítás nyílt a Richter János Archívum kincseiből a Richter Teremben. Iskolánk névadója, Richter János, a zenetörténet egyik legjelentősebb karmesterének családi hagyatékát dédunokái ajándékozták dédapjuk szülővárosának. A képekből, fényképekből, levelekből, iratokból, kéziratos és nyomtatott kottákból, könyvekből, emléktárgyakból álló gyűjteményt Eckhart Mária zenetudós, a Liszt Ferenc Emlékmúzeum volt igazgatója és dr. Ruppert István, a SZIE Varga Tibor Zeneművészeti Intézet igazgatója méltatta. A megnyitón Richter Antal művei hangzottak el. A kiállítás megtekinthető 2014. október 31-ig."

 

OperaKaland

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Október 8. - Iskolánk növendékei Donizetti Szerelmi bájital c. operáját tekintették meg tanáraik kíséretében a budapesti Erkel Színházban az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Belügyminisztérium által támogatott program keretén belül. A nap a nemrég felújított Zeneakadémián folytatódott, ahol a Nagyteremben éppen az intézet zenekara próbált régi kedves tanítványunkkal, Losonci Lucával a fagott szólamban. Köszönet a szervezésért Nagyné Balázs Éva kolléganőnek!

   

46. oldal / 63

«ElsőElőző41424344454647484950KövetkezőUtolsó»