Szakközépiskola Címlap

Zongorakurzus

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

 

Hangverseny határtalanul

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Várunk szeretettel mindenkit, a belépés ingyenes!

 

Fuvolistáink sikere

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


A Kaposváron március végén megrendezett VIII. Jeney Zoltán Országos Fuvolaverseny döntőjében két növendékünk is kiválóan szerepelt: Wendler Enikő III. helyezést ért el, Nagyfi Noémi különdíjat kapott. Felkészítő tanáruk Marosné Kovács Tünde, zongorán Csaby Csaba kísért.
Szívből gratulálunk az újabb szép sikerhez!

   

Brácsakurzus

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Március 26. - Nagy Sándor brácsaművész, a Budapesti Fesztiválzenekar alapító tagja, a németországi Philharmonia Hungarica szólóbrácsása, a tokiói Musashino Akadémia vendégprofesszora tartott brácsakurzust a SZIE Varga Tibor Zeneművészeti Intézetében. Köszönet Cziglényi Gábor kollégának a szervezésért, valamint Dr. Ruppert Istvánnak, az Intézet vezetőjének, hogy iskolánk növendékei is részt vehettek az egész napos programon!

 

Határtalanul Kolozsváron

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Március 19. és 23. között immáron második alkalommal látogatott iskolánk Richter János Vegyeskara az Emberi Erőforrások Minisztériuma által elindított Határtalanul program keretében Kolozsvárra. A Sigismund Todujta Zenei Főgimnázium Magyar Tagozata kórusával közösen adott koncert zárószámait, Kodály három népdalfeldolgozását vendégként Dobra János Liszt-díjas karnagy, iskolánk egykori növendéke vezényelte. A fárasztó próbák mellett jutott idő a környék nevezetességeinek megismerésére is: Nagyszentmiklóson megkoszorúztuk Bartók Béla szobrát, Déván megcsodáltuk a Kőműves Kelemenről elhíresült várat, Gyulafehérváron a lélegzetelállítóan szép érseki székesegyházat, Válaszúton a Kallós Zoltán Múzeumot és Népművészeti Központot, Bonchidán a Bánffy-kastélyt és a gyönyörű református templomot; Erdély fővárosában, Kolozsváron Mátyás király szülőházát, a Szent Mihály-templomot, Mátyás király lovas szobrát, a Farkas utcai református templomot, Szent György lovas szobrát, Torockcón az Európa Nostra-díjas egyedi népi építészeti együttest, a Székelykövet, Tordán a sóbányát, Nagyenyeden a Kollégiumot, megmásztuk a torockószentgyörgyi vár romjait. Úton hazafelé egy-egy rövid pihenőt tartottunk a kőrösfői református templomnál, a Királyhágónál és Nagyváradon. Köszönet Nagyné Balázs Éva kollégánknak a program minden apró részletre kiterjedő megszervezéséért, Molnár Gabriella karnagynak a kórus lelkiismeretes és alapos felkészítéséért, Gödölle Péternének az odaadó, türelmes kíséretért, kolozsvári vendéglátóinknak a szeretetteli fogadtatásért! A kolozsvári televízió összeállítása megtekinthető a https://www.youtube.com/watch?v=zxrxu7aXOvg linken, az útról készült fényképek letölthetők a http://osztott.com/oLZe/ és a http://osztott.com/Brrt/ linkekről.

   

49. oldal / 73

«ElsőElőző41424344454647484950KövetkezőUtolsó»