Szakközépiskola Címlap

Intenzív kamarakurzus a Kronberg Akadémián

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Október 16-19. - Leczky Marcel, iskolánk 9. évfolyamos tanulója 2013 tavaszán indult egy ausztriai tehetségkutató versenyen, a Prima la Musica-n, és a területi válogatón 1., az országoson 2. helyezést ért el. Ennek a versenynek a díjaként kaptak páran a résztvevők közül lehetőséget arra, hogy október 16. és 19. között Németországban a Kromberg Akadémián (kis koncerttel egybekötött) intenzív kamarakurzuson vehessenek részt. A Kronberg Akadémia Európa egyik csellós fellegvára, itt tanított régebben Starker és Rosztropovics is, ma pl. Sol Gabetta vagy Várdai István. Kurzusaikra és fesztiváljaikra a legnevesebb mai előadókat hívják meg. Ezért nagy dolog, ha valaki bele leshet ebbe a munkába, és érezheti az atmoszféráját egy kiemelkedő zenei intézménynek. Marcelnek gratulálunk, az információkért köszönet Regős Eszter kolléganőnknek, Marcel felkészítő tanárának!

 

Richter emlékkiállítás

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mailOktóber 2. - Emlékkiállítás nyílt a Richter János Archívum kincseiből a Richter Teremben. Iskolánk névadója, Richter János, a zenetörténet egyik legjelentősebb karmesterének családi hagyatékát dédunokái ajándékozták dédapjuk szülővárosának. A képekből, fényképekből, levelekből, iratokból, kéziratos és nyomtatott kottákból, könyvekből, emléktárgyakból álló gyűjteményt Eckhart Mária zenetudós, a Liszt Ferenc Emlékmúzeum volt igazgatója és dr. Ruppert István, a SZIE Varga Tibor Zeneművészeti Intézet igazgatója méltatta. A megnyitón Richter Antal művei hangzottak el. A kiállítás megtekinthető 2014. október 31-ig."

 

OperaKaland

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Október 8. - Iskolánk növendékei Donizetti Szerelmi bájital c. operáját tekintették meg tanáraik kíséretében a budapesti Erkel Színházban az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Belügyminisztérium által támogatott program keretén belül. A nap a nemrég felújított Zeneakadémián folytatódott, ahol a Nagyteremben éppen az intézet zenekara próbált régi kedves tanítványunkkal, Losonci Lucával a fagott szólamban. Köszönet a szervezésért Nagyné Balázs Éva kolléganőnek!

   

Megemlékezés az aradi vértanúkról

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Október 6.  - Iskolánk a Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata által szervezett központi ünnepségen emlékezett meg a tizenhárom hős honvédtisztről.

 

A Zene világnapja

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Október 1. - A szokott módon: hangszerbemutatókkal és minikoncertekkel ünnepeltük a Zene világnapját. A remek délelőttért köszönet minden szereplőnek: Blaga Fionának, Bóka Emőkének, Klopcsik Klaudiának, Rémiás Alexandrának, Szalár Szonjának, Bejczi Mátyásnak, Gecsei Mártonnak, Krápicz Balázsnak, Molnár Péter Boldizsárnak és Molnár Zoltánnak, valamint felkészítő tanáraiknak: Bakosné Tripolszki Teréz, Bélyei Adél, Orlovits Magdolna, Pogány Kinga és Horváth László kollégáknak!"

   

49. oldal / 65

«ElsőElőző41424344454647484950KövetkezőUtolsó»