Szakközépiskola Címlap

XV. Országos Hegedűverseny Varga Tibor emlékére

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


November 29 - Három napig tartott az iskolánk által szervezett XV. Országos Hegedűverseny Varga Tibor emlékére, melyen intézetünket három tanuló: Doffkay Eszter, Hajlinger Liza és Kellei Nikolett képviselte. Nehéz helyzetben volt a zsűri (Kertész István hegedűművész, egyetemi tanár;  Szecsődi Ferenc tanszékvezető egyetemi tanár, Liszt-díjas Érdemes Művész; Szabadi Vilmos, a Zeneakadémia docense, Liszt-, Hungaroton-, Midem- és Príma-díjas hegedűművész) , mivel a versenyzők között nagyon szoros volt a küzdelem. Kellei Nikolett, iskolánk 13. évfolyamos növendéke a III. korcsoportban megosztott III. helyezést ért el (I. és II. helyezést nem adott ki a zsűri), és elnyerte Győr Város különdíját. Felkészítő tanára Bakosné Tripolszki Teréz, zongorakísérője Dr. Fodorné Kerékgyártó Csilla volt. Mindhármuknak sok szeretettel gratulálunk!
 

Csembalókurzus

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


November 24 - Csembalós szakmai napon vett részt  Budapesten a Zeneakadémián iskolánk 3 csembaló szakos tanulója, Reich Jessica, Gáldi Sára és Bogdán Bence. A csembalista diákok az ország hat intézményéből jöttek össze - egy zeneiskola, öt szakközépiskola, valamint a Zeneakadémia - , mely a bemutatkozáson kívül jó alkalom volt a tapasztalatszerzésre és kis tanszak lévén, az egymás megismerésére. A koncerten reneszánsz és barokk repertoárral Gáldi Sára és Bogdán Bence lépett fel. Felkészítő tanáruk Takács Szilvia volt. Gratulálunk!

 

Trombitakurzus

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


November 21 - Iskolánk is helyet adott a SZIE Varga Tibor Zeneművészeti Intézete által szervezett trombitakurzusnak, melyet Kelemen Csaba, a Drezdai Filharmonikusok szólótrombitása tartott.

Bővebben: Trombitakurzus

   

Konzultáció

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


November 21 - Sok leendő növendék jelent meg azon a konzultáción, amin az érdeklődők bepillantást nyerhettek iskolánk mindennapi életébe.

 

Laki Krisztina operaénekesnő 3. nemzetközi mesterkurzusa

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

dsc01736


November 11 - Fantasztikus koncerttel zárult iskolánk szervezésében Laki Krisztina operaénekesnő 3. nemzetközi mesterkurzusa. Felléptek: Chifumi Matsunaga (Japán), Yumika Mihara (Japán), Qi Wang (Kína), Aneas Humm (Svájc), Baross Loretta (iskolánk tanára), Kristóf Réka (egykori tanítványunk, jelenleg a brémai Zeneakadémia hallgatója) és Mondok Yvette. Zongorán közreműködött Mikhail Berlin és Mezei Pál. Köszönet minden szervezőnek és szereplőnek a csodálatos hétért és koncertért!

   

71. oldal / 74

«ElsőElőző71727374KövetkezőUtolsó»