Szakközépiskola Címlap

Lengyelország magyar szemmel

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

A Wacław Felczak Alapítvány Polonica Varietas című pályázata segítségével iskolánk 42 tanulója vehet részt 4 napos lengyelországi kiránduláson, mely egy hosszabb projekt részeként valósulhat meg.

A projekt keretében diákjaink személyes élményeken keresztül ismerkednek meg Lengyelországgal, a lengyel kultúrával, kiemelve annak magyar vonatkozású területeit. A megvalósítás kezdeteként felkerestük a lengyel – magyar barátság első magyarországi emlékművét, mely Győrben a Bem téren található.

 

XIV. ORSZÁGOS KLARINÉTVERSENY

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

 

Time To Move

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


2018. október 24-én iskolánk tanulói csatlakoztak a Time To Move kampány keretében megrendezett flashmob-hoz.
A diákönkormányzat vezetésével összeálló zene- illetve énekkar tagjai szolgáltatták a zenét a rendezvényen közreműködő táncosoknak.
   

Nemzeti Ünnep

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


2018.10.19. A közelgő Nemzeti Ünnep, az 1956-os forradalom évfordulója alkalmából a 11.osztály műsorát láthatta, hallhatta a Konzi diáksága és tanári kara a Nagyteremben.

Egy budapesti család nézőpontjából játszódott a történet, amelyet kiváló színészi képességű diákok adtak elő. A színielőadást gondosan kiválasztott zeneművek színesítették. Gratulálunk az osztálynak, és osztályfőnöküknek Pongrácz Edit tanárnőnek a magas színvonalú előadáshoz!
 

Cote d'Azur International Piano Competition 2018

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


2018. október 22-27. Nizza - Franciaország

Baross Ádám 3. helyezést ért el a Cote d'Azur International Piano Competition 2018 elnevezésű nemzetközi zongoraversenyen. (1. helyezést nem adott ki a zsűri.)  A háromfordulós verseny döntőjében szimfonikus zenekar kíséretével zongoraversenyeket játszottak a finalisták. A helyszín a nizzai Nemzeti Konzervatórium 700 fős hangversenyterme volt. 
Szívből gratulálunk Ádámnak, valamint volt és jelenlegi felkészítő tanáriainak: Szokolay Balázsnak, Yagi Makinak és Németh Gergelynek. 



   

16. oldal / 74

«ElsőElőző11121314151617181920KövetkezőUtolsó»