Laki Krisztina operénekesnő mesterkurzusa

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

 

Megemlékezés

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Szeptember 25. - Iskolánk névadója, Bartók Béla halálára emlékeztünk. Haui Lóránt tanár úr Bartók Béla édesanyja és a Kékszakállú herceg vára első előadása egyik szereplője visszaemlékezéseiből olvasott fel, közben György Jázmin és Nagy Szilárd kápráztatott el bennünket zongorajátékával. Végül közös éneklés zárta a műsort, majd az osztályok képviselői helyezték el az emlékezés gyönyörű virágait Bartók Béla szobránál.

 

Zenei előkészítő

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

 

Tantestületi kirándulás

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Szeptember 19. - Dévénybe és Pozsonyba látogatott tantestületünk. A dévényi várban Jakusné Hegedüs Ilona mesélt a vár történetéről, majd Tóth Csaba szavalta el Ady Endre Góg és Magóg c. versét. Pozsonyban idegenvezető avatott be bennünket a város magyar és zenei vonatkozású emlékeibe. A kirándulást jó hangulatú vacsora zárta a halászi Babos majorban. Köszönet Mesterházi Ildikónak és Nagyné Jutasi Beátának a remek szervezésért!

 

Évnyitó

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


2014. szeptember 1. - Gyorsan elrepült a nyár, ismét kinyíltak iskolánk kapui. Az ünnepélyes tanévnyitón Baross Gábor igazgató úr köszöntötte a tanulókat, kísérőiket és a kollégákat, majd Szalay Ildikó igazgató asszony ismertette a tanévvel kapcsolatos tudnivalókat. Mindenkinek a tavalyihoz hasonló eredményes, jó munkát kívánunk!

 

2014/15-ös tanév művészeti versenykiírásai

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Letöltés...
 

Tanévzáró és bizonyítványosztás

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Június 19. - Ünnepélyes keretek között került sor a tanévzáróra és a bizonyítványosztásra. A Himnusz elhangzása után Baross Gábor igazgató úr felsorolta a tanév jelentős eseményeit, kiemelve azokat a versenyeket, ahol iskolánk tanulói helyezéseket értek el. Szalay Ildikó intézményvezető asszony jövő tanévre vonatkozó tájékoztatója után került sor a jutalmak átadására: nagy büszkeségünk, hogy tanulóink közel fele kitűnő bizonyítványt vihetett haza.

 

Zeneiskolai tanévzáró ünnepség

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

 

Ballagás

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Május 13. - Kirepültek iskolánk végzősei. Baross Gábor igazgató úr köszöntője után a hetedikesek búcsúztatták a végzősöket, majd ők maguk is elköszöntek alma materüktől. Kiváló eredményeikért többen kaptak tantestületi dicséretet, jó néhányan közülük a Konziban folytatják tanulmányaikat. Köszönet minden szereplőnek és kollégának a felejthetetlen élményért!

 

Alba Regia Nemzetközi Gyermekkórus Fesztivál

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Május 29-31. - Csütörtökön kezdtük meg utunkat az élményekkel teli székesfehérvári fesztiválra. Másfél órás buszút után érkeztünk meg Székesfehérvárra. A kollégiumhoz érve perceken belül a mi hangunk zengte be az épületet. Hamar bevettük a szobákat, könnyen megszoktuk a környezetet. Délután a polgármester köszöntött minket, és elénekeltük Kodály Zoltán A magyarokhoz című kórusművet a többi kórussal együtt. Nagyszerű volt másokkal énekelni ezt a darabot, mert bár nem volt lehetőségünk elpróbálni előtte a többi kórussal, mégis jól sikerült. Később megnéztük a harangjátékot, ami nagyon érdekes volt. A kollégiumhoz vezető úton megcsodáltuk Fehérvár szépséges utcáit. Este elmentünk egy sportcsarnokba, ahol az ünnepélyes megnyitót hallgattuk meg. Itt bemutatkoztak a kórusok, illetve mindenki elénekelt egy kórusművet. Nagy élmény volt meghallgatni a többi kórus csengő hangját . Másnap került sor az első fellépésünkre. A fehérvári művelődési ház gyönyörű falai közt nagy élmény volt énekelni. Bartók műveket adtunk elő. Nagyon jó érzés volt egy ilyen szép teremben énekelni. Délután ismét felléptünk a városházával szemben lévő templomban, ezúttal egy ismeretlen szerző Kyrie és Glória című két darabját énekeltük. Itt is jól sikerült a fellépés, és az akusztika miatt szintén remek volt énekelni. A következő napon a több szabadidőt kihasználva alkalmunk volt várost nézni és vásárolni. Székesfehérvár látványos utcáin később szerenádot adtunk a járókelőknek. Kitűnő volt a hangulat, és nézelődők figyelmét is felkeltettük. Este a Felszállott a páva című verseny székesfehérvári néptáncosai és népdalénekesei adtak műsort, ami mindenkit lenyűgözött. Az utolsó nap délelőttjén a sportcsarnokban hallgattuk meg a záró ünnepséget. Több tánccsoport és kórus is fellépett. Mindegyik műsorszám nagyon érdekesnek bizonyult. Ez az utazás mindannyiunk számára nagy élmény volt, és nagyon boldogok vagyunk, hogy eljöhettünk és megmutathattuk a tudásunkat. Köszönjük a lehetőséget az iskolának és a karnagyunknak, Lóri bácsinak.

Gutay Bella 7. osztály

 

21. oldal / 32

«ElsőElőző21222324252627282930KövetkezőUtolsó»