Bemutató órák

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mailMárcius 5. - A kecskeméti Kodály Intézet nemzetközi kurzusának hallgatói látogattak iskolánkba. Két órán is részt vettek: Farnadi Tamara negyedikes énekóráján és Haui Lóránt énekkari próbáján. Köszönet a kollégáknak a bemutatóért és a gyerekeknek a szereplésért! Az órákon készült képek a http://osztott.com/SyoR/ linken megtekinthetők és letölthetők.

 

Örömhír

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Február 28. - A Bécsben megrendezett Prima la Musica zenei verseny megyei fordulóján Leczky Marcel, iskolánk 8. osztályos csellista tanulója kiemelt 1. díjat kapott, ezzel továbbjutott az országos döntőbe. Gratulálunk a szép eredményhez Marcelnek, felkészítő tanárának: Regős Eszternek és zongorakísérőjének: Csaby Csabának!

 

Jégnap

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Február 28. - Verőfényes napsütés fogadta iskolánk tanulóit és tanárait a már hagyományossá vált jégnapon a győri korcsolyapályán.

 

Farsang

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Február 21. - Kora délutántól estig állt a bál iskolánkban ezen a télinek nem igazán nevezhető napon. Először az alsósok vonultak fel ötletesnél ötletesebb, szebbnél szebb jelmezeikben, majd az elsősök és másodikasok buliztak a tornateremben, míg a harmadikasok vetélkedtek a díszteremben. Késő délutántól a felsősök mutatták be műsorukat. A zsűri - szokás szerint - nehéz helyzetben volt a díjak odaítélésében, végül a következő eredmények születtek: 1. helyezést ért el a hetedikesek "Földrajzórája", a 2. helyen a nyolcadik és a hatodik osztály osztozott, a 3. helyet az ötödikesek szerezték meg. Köszönet minden kollégának a szervezésért, minden szülőnek a büfé finomságaiért, a nyereménytortákért és a gyerekek jelmezeiért!

 

Farsangi koncert

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Február 17. - Móka és kacagás verte fel iskolánk csendjét azon a koncerten, amit Szabó-Rajczi Katalin kolléganőnk szervezett, és amin nem csak bartókos és konzis növendékek szerepeltek, hanem a tanárnő korábbi tanítványai is, akik jelenleg a SZIE VTZI master képzős hallgatói. A remek hangulatért köszönet kolléganőnknek, minden szereplőnek és a zongorakísérőknek: Nagyné Fellegi Melindának és Welleszné Márton Orsolyának!

 

Versmondó verseny

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

 


Február 6. - Sok szép verset hallhatott a szép számú közönség és a zsűri (Sándor Attiláné, Mohai-Honvári Réka, Haui Lóránt és Horváth László) az alsósok versmondó versenyén, ahol végül ezek az eredmények születtek: az 1. korcsoportból Radics Luca Róza első, Gecsei Márk és Kovács Boglárka második, Kelemen Kamilla és Pintér Júlia harmadik helyezést ért el, Fekete Valter és Nyulasi Lajos pedig különdíjat kapott. A 2. korcsoportból Milkovics Réka első, Ziegler Tirzusz második, Csató Dalma pedig harmadik helyezést ért el. Nagy-nagy szeretettel gratulálunk minden szereplőnek és felkészítő tanáraiknak: Pongrácz Istvánnénak, Kocsisné Hanekám Évának és Kocsy Adriennek!

 

Népdaléneklési verseny

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Január 29. - Nehéz helyzetben voltak a zsűri tagjai (Barabás Edina, a Magyar Rádió Gyermekkórusa Kicsinyek Kórusa vezetője, örökös gyerekkórustag, Várkonyi Zsófia karvezető, a kecskeméti Kodály Intézet munkatársa és Baross Loretta, iskolánk énektanára), mert a verseny során sok kiváló produkciót hallhattunk. Az eredmények: 3. osztály: I. helyezett Gecsei Márton, II. helyezett Faggyas Csenge, III. helyezett Ziegler Tirzusz. 4. osztály: I. helyezett László András Benedek, II. helyezett Gőgh Laura Krisztina, III. helyezett Horváth Zsófia Klára, Gecsei Mátyás és Nagy Regina különdíjat kapott. 5.osztály: I. helyezett Töreki Zsombor, II. helyezett Zatykó Luca, III. helyezett Nyári Szabolcs, Szaló Nancy különdíjat kapott. 6. osztály: I. helyezett Hujber Luca, II. helyezett Békési Franciska, III. helyezett Horváth Pál és Nagy Angelika. 7. osztály: I. helyezett Finszter Eszter és László Annamária. 8. osztály: I. helyezett Horváth László, Pintér Anna Mária és Vincze Veronika különdíjat kapott. Az idei tanév versenyén a Zene mindenkinek TÁMOP – 3.2.13-12/1-2012-0296 pályázatnak köszönhetően értékes könyvutalvány jutalmakat vehettek át a díjazottak. Nagy-nagy szeretettel gratulálunk minden versenyzőnek és felkészítő tanáraiknak: Farnadi Tamarának, Lászlóné Mayer Andreának és Haui Lórántnak! 

A verseny a TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0296 Zene mindenkinek pályázat jóvoltából jöhetett létre.

 

Olvasni Jó - Show

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Január 21. - A Kölcsey Ferenc Általános Iskola által szervezett VII. Olvasni Jó - Show városi vetélkedőn Mike Marcell csapatával: Csató Dalmával és Gecsei Mátyással első helyezést ért el. Szeretettel gratulálunk mindhármuknak és felkészítő tanáruknak: Pongrácz Istvánnénak!

 

Betlehemes

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


December 22. - A nap hősei voltak iskolánk negyedikesei, akik a farkasordító hidegben a Zichy Látogató Központnál szép számmal összegyűlt érdeklődőknek dr. Barsi Ernő gyűjtéséből adtak elő csodálatos betlehemes játékot. Nagy-nagy szeretettel gratulálunk minden szereplőnek és felkészítő tanáraiknak: Pongrácz Istvánnénak és Farnadi Tamarának!

 

Karácsony az iskolában

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


December 21. - A 8. osztályos tanulók karácsonyi műsorral kedveskedtek az iskola dolgozóinak. Felkészítő tanáraik Dr. Barsiné Gibicsár Erika, Dombi Sándorné, Jakab Zsuzsa, Lászlóné Mayer Andrea, Marosiné Kovács Tünde, Márton Orsolya, Regős Eszter és Szabó-Rajczy Katalin voltak. A 6. osztály pedig a Pinokkiót adta elő. Maguk így írnak felkészülésükről és az előadásról: "Az osztály által előadott színdarab nagy sikert aratott. Mind a nézők, mind a szereplők jól érezték magukat. Az előadás előtti hetekben több órát áldoztunk a próbákra, karácsonyra fel is készültünk. Minden szereplő alakítása dicséretre méltó, de én a három Pinokkiót szeretném kiemelni: Wellesz Mártont, Dubraviczky Pétert és Huszár Balázst. Nagy terhet vettek  a vállukra, mivel ők voltak a főszereplők. Remekül teljesítettek, ezért külön dicséretet érdemelnek, természetesen  a többiek is hozzájárultak a nagy sikerhez." Köszönet minden szereplőnek és felkészítő tanáraiknak!

 

21. oldal / 28

«ElsőElőző2122232425262728KövetkezőUtolsó»