Betlehemes

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


December 22. - A nap hősei voltak iskolánk negyedikesei, akik a farkasordító hidegben a Zichy Látogató Központnál szép számmal összegyűlt érdeklődőknek dr. Barsi Ernő gyűjtéséből adtak elő csodálatos betlehemes játékot. Nagy-nagy szeretettel gratulálunk minden szereplőnek és felkészítő tanáraiknak: Pongrácz Istvánnénak és Farnadi Tamarának!

 

Karácsony az iskolában

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


December 21. - A 8. osztályos tanulók karácsonyi műsorral kedveskedtek az iskola dolgozóinak. Felkészítő tanáraik Dr. Barsiné Gibicsár Erika, Dombi Sándorné, Jakab Zsuzsa, Lászlóné Mayer Andrea, Marosiné Kovács Tünde, Márton Orsolya, Regős Eszter és Szabó-Rajczy Katalin voltak. A 6. osztály pedig a Pinokkiót adta elő. Maguk így írnak felkészülésükről és az előadásról: "Az osztály által előadott színdarab nagy sikert aratott. Mind a nézők, mind a szereplők jól érezték magukat. Az előadás előtti hetekben több órát áldoztunk a próbákra, karácsonyra fel is készültünk. Minden szereplő alakítása dicséretre méltó, de én a három Pinokkiót szeretném kiemelni: Wellesz Mártont, Dubraviczky Pétert és Huszár Balázst. Nagy terhet vettek  a vállukra, mivel ők voltak a főszereplők. Remekül teljesítettek, ezért külön dicséretet érdemelnek, természetesen  a többiek is hozzájárultak a nagy sikerhez." Köszönet minden szereplőnek és felkészítő tanáraiknak!

 

Karácsonyi hangverseny

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


December 18. - Zsúfolásig megtelt az Evangélikus Öregtemplom, ahol iskolánk minden tanulója, a Kicsinyek Kórusa és a Bartók Gyermekkar szebbnél szebb énekekkel tette meghitté az ünnepvárást. Vezényelt Farnadi Tamara és Haui Lóránt, közreműködött Elischer Balázs (orgona), Nikodém Géza (gitár), Józsa Bálint, Lődi Bence és Májer Dániel (ütőhangszerek). Szeretettel gratulálunk minden szereplőnek és felkészítő kollégának!

 

Megyei Diákolimpia

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


December 18. - A medencében is jeleskednek tanulóink: a Megyei Diákolimpia indulói között volt Bakó Réka Boglárka, Horváth Zsófia és Nagyfi Noémi. A legszebb eredményt Bakó Réka érte el: a II. korcsoportban 50 m hátúszásban aranyérmet szerzett, így bejutott az országos döntőbe. Szeretettel gratulálunk!

 

Kamaraton

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


December 11. - Fergeteges hangulatban ért véget az immár hagyománnyá vált Kamaraton. Köszönet érte minden szereplőnek, felkészítő tanáraiknak és zongorakísérőiknek: Alföldy-Boruss Csilla, Bakosné Tripolszki Teréz, Baross Loretta, Bélyei Adél, Gödölle Péterné, Illés Gabriella, Marosné Kovács Tünde, Szabó-Rajczi Katalin, Szilliné Orlovits Magdolna, Baranyai István, Cziglényi Gábor, Csaby Csaba, Horváth László, Pőcz Balázs, Szabó András és Szitás Tamás kollégáknak!

 

Mikulás

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


December 6. - "Kedves gyerekek!  A sok szép és kedves ünnep közül, mint a karácsony, újév napja, szülinap, húsvét, van egy, ami kizárólag miénk, a gyermekeké. És nem azért, mert az a bizonyos szakállas öregapó ajándékokkal lep meg minket (már azt, aki jó volt), hanem mert ez az ünnep a mesékben és az álmokban a jóságban való hitről szól, és erre a hitre igazán csak mi, gyerekek vagyunk tiszta szívből képesek. Amíg lesznek gyerekek a Földön, addig a kis csizmák minden december hatodikán kint fognak sorakozni az ablakban, mindig meg fog szólalni a száncsengő a zúzmarás éjben, s a mese újra és újra valósággá válik. Azért jöttünk ma hozzátok, hogy kis színt vigyünk e hétköznapba: hiszen ma van Mikulás napja! Jók voltatok? Igen? Ennek igazán örülünk! Fogadjátok olyan szeretettel műsorunkat, mint amilyen szeretettel előadjuk nektek. Nem jöttünk ám üres kézzel, ajándékokat is hoztunk! Pintér Anna 8. osztályos tanuló"

 

OTP Lovas Világkupa

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


November 29. - Budapesten, a Papp László Arénában rendezték az OTP Lovas Világkupát, melyen iskolánk  6. osztálya is részt vett. Csodálatos élmény volt!

 

Játszóház

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


November 29 - Aprók zsivajától volt hangos iskolánk épülete, ugyanis elérkezett a már hagyománnyá vált játszóház ideje. Volt móka és kacagás, kézműves foglalkozás és ügyességi játékok sora. Hálás köszönet minden kollégának és növendéknek az előkészületekért és a játékok lebonyolításáért. Ovisok! Viszontlátásra szeptemberben!

 

XIV. Országos Koncz János Hegedűverseny

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


November 21-24 - A hét végén Szombathelyen megrendezett XIV. Országos Koncz János Hegedűversenyen Járóka Sándor, iskolánk 6. osztályos növendéke 3. díjat kapott, mellette Vörös Brendon (5. osztály) is remekül szerepelt. Nagy elismerés illeti Baranyai István kolléga felkészítő munkáját, Csaby Csaba tanár úrnak köszönjük a kitűnő zongorakíséretet. Gratulálunk a szép eredményhez!

 

A Bartók Gyermekkar a Mátyás templomban

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

p1000006


A KÓTA (Magyar Zenekarok és Kórusok Szövetsége) meghívására, a budapesti Mátyás templomban megrendezésre került központi ünnepségen lépett fel a Bartók Gyermekkar október 23-án, 3 másik kórus társaságában. Műsorukon ismeretlen reneszánsz kori szerzőtől adtak elő egy Kyrie-Gloria misét. A közönség és a jelenlévő "szakma" egyaránt kiemelte az előadás magas színvonalát, a kórus reneszánsz stílusban való jártasságát, értő éneklését, a szólomok hajlékonyságát, a hangzás kiegyenlítettségét. Sok szeretettel gratulálunk minden szereplőnek és felkészítő tanáraiknak: Farnadi Tamara és Haui Lóránt kollégáknak!

 

23. oldal / 29

«ElsőElőző212223242526272829KövetkezőUtolsó»