Mikulás

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


December 6. - "Kedves gyerekek!  A sok szép és kedves ünnep közül, mint a karácsony, újév napja, szülinap, húsvét, van egy, ami kizárólag miénk, a gyermekeké. És nem azért, mert az a bizonyos szakállas öregapó ajándékokkal lep meg minket (már azt, aki jó volt), hanem mert ez az ünnep a mesékben és az álmokban a jóságban való hitről szól, és erre a hitre igazán csak mi, gyerekek vagyunk tiszta szívből képesek. Amíg lesznek gyerekek a Földön, addig a kis csizmák minden december hatodikán kint fognak sorakozni az ablakban, mindig meg fog szólalni a száncsengő a zúzmarás éjben, s a mese újra és újra valósággá válik. Azért jöttünk ma hozzátok, hogy kis színt vigyünk e hétköznapba: hiszen ma van Mikulás napja! Jók voltatok? Igen? Ennek igazán örülünk! Fogadjátok olyan szeretettel műsorunkat, mint amilyen szeretettel előadjuk nektek. Nem jöttünk ám üres kézzel, ajándékokat is hoztunk! Pintér Anna 8. osztályos tanuló"

 

OTP Lovas Világkupa

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


November 29. - Budapesten, a Papp László Arénában rendezték az OTP Lovas Világkupát, melyen iskolánk  6. osztálya is részt vett. Csodálatos élmény volt!

 

Játszóház

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


November 29 - Aprók zsivajától volt hangos iskolánk épülete, ugyanis elérkezett a már hagyománnyá vált játszóház ideje. Volt móka és kacagás, kézműves foglalkozás és ügyességi játékok sora. Hálás köszönet minden kollégának és növendéknek az előkészületekért és a játékok lebonyolításáért. Ovisok! Viszontlátásra szeptemberben!

 

XIV. Országos Koncz János Hegedűverseny

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


November 21-24 - A hét végén Szombathelyen megrendezett XIV. Országos Koncz János Hegedűversenyen Járóka Sándor, iskolánk 6. osztályos növendéke 3. díjat kapott, mellette Vörös Brendon (5. osztály) is remekül szerepelt. Nagy elismerés illeti Baranyai István kolléga felkészítő munkáját, Csaby Csaba tanár úrnak köszönjük a kitűnő zongorakíséretet. Gratulálunk a szép eredményhez!

 

A Bartók Gyermekkar a Mátyás templomban

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

p1000006


A KÓTA (Magyar Zenekarok és Kórusok Szövetsége) meghívására, a budapesti Mátyás templomban megrendezésre került központi ünnepségen lépett fel a Bartók Gyermekkar október 23-án, 3 másik kórus társaságában. Műsorukon ismeretlen reneszánsz kori szerzőtől adtak elő egy Kyrie-Gloria misét. A közönség és a jelenlévő "szakma" egyaránt kiemelte az előadás magas színvonalát, a kórus reneszánsz stílusban való jártasságát, értő éneklését, a szólomok hajlékonyságát, a hangzás kiegyenlítettségét. Sok szeretettel gratulálunk minden szereplőnek és felkészítő tanáraiknak: Farnadi Tamara és Haui Lóránt kollégáknak!

 

Halloween Party

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

hw


Október 25 – Megszállták iskolánkat a szellemek, vámpírok, zombik és még megannyi félelmetes és szórakoztató figura. Na persze mindez csak játék volt a felső tagozatos diákok számára, hiszen megrendezésre került az I. Halloween Party, ahol a gyerekek játékos vetélkedőn, jelmezes felvonuláson és töklámpás szépségversenyen vehettek részt. A zsűri kidolgozottságuk és félelmetességük szerint értékelte a jelmezeket és a lámpásokat. A lámpáskészítők közül Kiss Bianka (6. o.), Dubravitzky Péter (6. o.), Sipos Dorina (5. o.) és Hujber Luca (6. o.) részesültek díjazásban. A mulatság végére kialakult fergeteges hangulat volt az ékes bizonyítéka, hogy a gyerekek remekül érezték magukat. A nagy sikerre való tekintettel (hagyományteremtő módon) jövőre is megrendezésre kerül a Halloween Party! Köszönet a szervezőknek, a zsűrinek, a segítő tanároknak és a szülőknek is.

 

Iskolagyümölcs-program

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

img_3015


Október 24 - A 2013/2014-as tanévtől európai uniós szinten is újraindult az iskolagyümölcs-program, amelyhez a 27 EU-tagállam közül 24 csatlakozott, köztük hazánk, Magyarország is. Brüsszel reményei szerint a rendszer segíthet a diákok egészségesebb étrendre nevelésében és abban, hogy minél kevesebb gyerek legyen túlsúlyos. Az iskolagyümölcs-program célja, hogy helyes étkezési szokások kialakítására ösztönözze a fiatalokat, az általános iskolák 1-6. évfolyamos tanulóival megkedveltesse a zöldségeket, gyümölcsöket. Iskolánk a Hanság-Fertőmenti Szövetkezettől kapott különböző gyümölcsöket és zöldségeket, a gyerekeknek ezeket kellett megkóstolniuk.
 

Megemlékezés

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

img_3027


Október 22 -Ebben az évben osztályszinten emlékeztek 1956 októberére tanulóink és kollégáink. Köszönet minden szereplőnek és felkészítő tanáraiknak a szép és tartalmas műsorokért!
 

Tantestületi kirándulás

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

dsc01588


Október 11 - Bizony nem voltak kegyesek az égiek tantestületünkhöz: nyitott esernyők alatt csodáltuk meg a határ menti szépségeket: Kőszeget, Léka (Lockenhaus, Livka) várát és a Cáki Pincesor idilli műemlék pincéit. 
Köszönet Mesterházi Ildikó kolléganőnek a szervezésért!

 

Papírgyűjtés

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

dsc01532


Október 10 - Mire nyolcat ütött az óra, a szorgos kezek valóságos papírhegyeket emeltek az iskola elé. Munka közben maradt idő egy kis beszélgetésre, olvasásra, még a varjak vonulásának megfigyelésére is. Köszönet a szülőknek a logisztikai segítségért, a kollégáknak a lebonyolításért!

 

23. oldal / 29

«ElsőElőző212223242526272829KövetkezőUtolsó»