Népdaléneklési verseny

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Január 29. - Nehéz helyzetben voltak a zsűri tagjai (Barabás Edina, a Magyar Rádió Gyermekkórusa Kicsinyek Kórusa vezetője, örökös gyerekkórustag, Várkonyi Zsófia karvezető, a kecskeméti Kodály Intézet munkatársa és Baross Loretta, iskolánk énektanára), mert a verseny során sok kiváló produkciót hallhattunk. Az eredmények: 3. osztály: I. helyezett Gecsei Márton, II. helyezett Faggyas Csenge, III. helyezett Ziegler Tirzusz. 4. osztály: I. helyezett László András Benedek, II. helyezett Gőgh Laura Krisztina, III. helyezett Horváth Zsófia Klára, Gecsei Mátyás és Nagy Regina különdíjat kapott. 5.osztály: I. helyezett Töreki Zsombor, II. helyezett Zatykó Luca, III. helyezett Nyári Szabolcs, Szaló Nancy különdíjat kapott. 6. osztály: I. helyezett Hujber Luca, II. helyezett Békési Franciska, III. helyezett Horváth Pál és Nagy Angelika. 7. osztály: I. helyezett Finszter Eszter és László Annamária. 8. osztály: I. helyezett Horváth László, Pintér Anna Mária és Vincze Veronika különdíjat kapott. Az idei tanév versenyén a Zene mindenkinek TÁMOP – 3.2.13-12/1-2012-0296 pályázatnak köszönhetően értékes könyvutalvány jutalmakat vehettek át a díjazottak. Nagy-nagy szeretettel gratulálunk minden versenyzőnek és felkészítő tanáraiknak: Farnadi Tamarának, Lászlóné Mayer Andreának és Haui Lórántnak! 

A verseny a TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0296 Zene mindenkinek pályázat jóvoltából jöhetett létre.

 

Olvasni Jó - Show

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Január 21. - A Kölcsey Ferenc Általános Iskola által szervezett VII. Olvasni Jó - Show városi vetélkedőn Mike Marcell csapatával: Csató Dalmával és Gecsei Mátyással első helyezést ért el. Szeretettel gratulálunk mindhármuknak és felkészítő tanáruknak: Pongrácz Istvánnénak!

 

Betlehemes

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


December 22. - A nap hősei voltak iskolánk negyedikesei, akik a farkasordító hidegben a Zichy Látogató Központnál szép számmal összegyűlt érdeklődőknek dr. Barsi Ernő gyűjtéséből adtak elő csodálatos betlehemes játékot. Nagy-nagy szeretettel gratulálunk minden szereplőnek és felkészítő tanáraiknak: Pongrácz Istvánnénak és Farnadi Tamarának!

 

Karácsony az iskolában

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


December 21. - A 8. osztályos tanulók karácsonyi műsorral kedveskedtek az iskola dolgozóinak. Felkészítő tanáraik Dr. Barsiné Gibicsár Erika, Dombi Sándorné, Jakab Zsuzsa, Lászlóné Mayer Andrea, Marosiné Kovács Tünde, Márton Orsolya, Regős Eszter és Szabó-Rajczy Katalin voltak. A 6. osztály pedig a Pinokkiót adta elő. Maguk így írnak felkészülésükről és az előadásról: "Az osztály által előadott színdarab nagy sikert aratott. Mind a nézők, mind a szereplők jól érezték magukat. Az előadás előtti hetekben több órát áldoztunk a próbákra, karácsonyra fel is készültünk. Minden szereplő alakítása dicséretre méltó, de én a három Pinokkiót szeretném kiemelni: Wellesz Mártont, Dubraviczky Pétert és Huszár Balázst. Nagy terhet vettek  a vállukra, mivel ők voltak a főszereplők. Remekül teljesítettek, ezért külön dicséretet érdemelnek, természetesen  a többiek is hozzájárultak a nagy sikerhez." Köszönet minden szereplőnek és felkészítő tanáraiknak!

 

Karácsonyi hangverseny

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


December 18. - Zsúfolásig megtelt az Evangélikus Öregtemplom, ahol iskolánk minden tanulója, a Kicsinyek Kórusa és a Bartók Gyermekkar szebbnél szebb énekekkel tette meghitté az ünnepvárást. Vezényelt Farnadi Tamara és Haui Lóránt, közreműködött Elischer Balázs (orgona), Nikodém Géza (gitár), Józsa Bálint, Lődi Bence és Májer Dániel (ütőhangszerek). Szeretettel gratulálunk minden szereplőnek és felkészítő kollégának!

 

Megyei Diákolimpia

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


December 18. - A medencében is jeleskednek tanulóink: a Megyei Diákolimpia indulói között volt Bakó Réka Boglárka, Horváth Zsófia és Nagyfi Noémi. A legszebb eredményt Bakó Réka érte el: a II. korcsoportban 50 m hátúszásban aranyérmet szerzett, így bejutott az országos döntőbe. Szeretettel gratulálunk!

 

Kamaraton

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


December 11. - Fergeteges hangulatban ért véget az immár hagyománnyá vált Kamaraton. Köszönet érte minden szereplőnek, felkészítő tanáraiknak és zongorakísérőiknek: Alföldy-Boruss Csilla, Bakosné Tripolszki Teréz, Baross Loretta, Bélyei Adél, Gödölle Péterné, Illés Gabriella, Marosné Kovács Tünde, Szabó-Rajczi Katalin, Szilliné Orlovits Magdolna, Baranyai István, Cziglényi Gábor, Csaby Csaba, Horváth László, Pőcz Balázs, Szabó András és Szitás Tamás kollégáknak!

 

Mikulás

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


December 6. - "Kedves gyerekek!  A sok szép és kedves ünnep közül, mint a karácsony, újév napja, szülinap, húsvét, van egy, ami kizárólag miénk, a gyermekeké. És nem azért, mert az a bizonyos szakállas öregapó ajándékokkal lep meg minket (már azt, aki jó volt), hanem mert ez az ünnep a mesékben és az álmokban a jóságban való hitről szól, és erre a hitre igazán csak mi, gyerekek vagyunk tiszta szívből képesek. Amíg lesznek gyerekek a Földön, addig a kis csizmák minden december hatodikán kint fognak sorakozni az ablakban, mindig meg fog szólalni a száncsengő a zúzmarás éjben, s a mese újra és újra valósággá válik. Azért jöttünk ma hozzátok, hogy kis színt vigyünk e hétköznapba: hiszen ma van Mikulás napja! Jók voltatok? Igen? Ennek igazán örülünk! Fogadjátok olyan szeretettel műsorunkat, mint amilyen szeretettel előadjuk nektek. Nem jöttünk ám üres kézzel, ajándékokat is hoztunk! Pintér Anna 8. osztályos tanuló"

 

OTP Lovas Világkupa

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


November 29. - Budapesten, a Papp László Arénában rendezték az OTP Lovas Világkupát, melyen iskolánk  6. osztálya is részt vett. Csodálatos élmény volt!

 

Játszóház

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


November 29 - Aprók zsivajától volt hangos iskolánk épülete, ugyanis elérkezett a már hagyománnyá vált játszóház ideje. Volt móka és kacagás, kézműves foglalkozás és ügyességi játékok sora. Hálás köszönet minden kollégának és növendéknek az előkészületekért és a játékok lebonyolításáért. Ovisok! Viszontlátásra szeptemberben!

 

26. oldal / 32

«ElsőElőző21222324252627282930KövetkezőUtolsó»