Zeneiskolai tanévzáró ünnepség

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

 

Ballagás

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Május 13. - Kirepültek iskolánk végzősei. Baross Gábor igazgató úr köszöntője után a hetedikesek búcsúztatták a végzősöket, majd ők maguk is elköszöntek alma materüktől. Kiváló eredményeikért többen kaptak tantestületi dicséretet, jó néhányan közülük a Konziban folytatják tanulmányaikat. Köszönet minden szereplőnek és kollégának a felejthetetlen élményért!

 

Alba Regia Nemzetközi Gyermekkórus Fesztivál

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Május 29-31. - Csütörtökön kezdtük meg utunkat az élményekkel teli székesfehérvári fesztiválra. Másfél órás buszút után érkeztünk meg Székesfehérvárra. A kollégiumhoz érve perceken belül a mi hangunk zengte be az épületet. Hamar bevettük a szobákat, könnyen megszoktuk a környezetet. Délután a polgármester köszöntött minket, és elénekeltük Kodály Zoltán A magyarokhoz című kórusművet a többi kórussal együtt. Nagyszerű volt másokkal énekelni ezt a darabot, mert bár nem volt lehetőségünk elpróbálni előtte a többi kórussal, mégis jól sikerült. Később megnéztük a harangjátékot, ami nagyon érdekes volt. A kollégiumhoz vezető úton megcsodáltuk Fehérvár szépséges utcáit. Este elmentünk egy sportcsarnokba, ahol az ünnepélyes megnyitót hallgattuk meg. Itt bemutatkoztak a kórusok, illetve mindenki elénekelt egy kórusművet. Nagy élmény volt meghallgatni a többi kórus csengő hangját . Másnap került sor az első fellépésünkre. A fehérvári művelődési ház gyönyörű falai közt nagy élmény volt énekelni. Bartók műveket adtunk elő. Nagyon jó érzés volt egy ilyen szép teremben énekelni. Délután ismét felléptünk a városházával szemben lévő templomban, ezúttal egy ismeretlen szerző Kyrie és Glória című két darabját énekeltük. Itt is jól sikerült a fellépés, és az akusztika miatt szintén remek volt énekelni. A következő napon a több szabadidőt kihasználva alkalmunk volt várost nézni és vásárolni. Székesfehérvár látványos utcáin később szerenádot adtunk a járókelőknek. Kitűnő volt a hangulat, és nézelődők figyelmét is felkeltettük. Este a Felszállott a páva című verseny székesfehérvári néptáncosai és népdalénekesei adtak műsort, ami mindenkit lenyűgözött. Az utolsó nap délelőttjén a sportcsarnokban hallgattuk meg a záró ünnepséget. Több tánccsoport és kórus is fellépett. Mindegyik műsorszám nagyon érdekesnek bizonyult. Ez az utazás mindannyiunk számára nagy élmény volt, és nagyon boldogok vagyunk, hogy eljöhettünk és megmutathattuk a tudásunkat. Köszönjük a lehetőséget az iskolának és a karnagyunknak, Lóri bácsinak.

Gutay Bella 7. osztály

 

Jó tanuló, jó sportoló díj

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Június 4. - Mintegy nyolcvanan részesültek elismerésben a Magyar Sport Házában abból a négyszáz fiatalból, akik kiérdemelték a "Magyarország Jó tanulója - Jó sportolója 2013" díjat. Nekik, köztük Lendvai Lucának, iskolánk hetedik osztályos tanulójának ünnepélyes keretek között Hoffmann Rózsa köznevelésért és Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár nyújtotta át szerdán az oklevelet. Nagy-nagy szeretettel gratulálunk és köszönjük tanítóinak, tanárainak, hogy hozzásegítették Lucát ehhez az elismeréshez!

 

Angol nyelvi versenyek

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Május 23. - Ott Rozi, Berkes Anna és Lendvai Luca 2. helyezést értek el a Móra Iskola által szervezett az Egyesült Királysághoz kapcsolódó angol nyelvű ország ismereti versenyen. Anna (a képen középen) a NYME Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskola által szervezett megyei angol nyelvi versenyen  1. helyezést ért el. Gratulálunk a szép eredményhez mindhármuknak és felkészítő tanáruknak: Lendvainé Szaló Andreának!

 

Jelentkezés zeneiskolai tagozatra

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

 

Zenei Nevelési Konferencia

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

 


Május 16. - Iskolánk tanárai is aktív előadói voltak annak a Zenei Nevelési Konferenciának, amelynek ismét városunk adott otthont. A programokra az ország minden részéből érkeztek a zenével foglalkozó pedagógusok, a zene iránt érdeklődők. Köszönet Farnadi Tamara, Molnár Gabriella, Nikodém Géza és Haui Lóránt kollégáknak, hogy közreműködésükkel is öregbítették iskolánk jó hírét!

 

Móra Városi Irodalmi Vetélkedő

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Május 15. - A Móra Ferenc Általános Iskola által szervezett Móra Városi Irodalmi Vetélkedőn a Gecsei Mátyás és Mike Marcell által képviselt iskolai 
csapat első helyezést ért el, amihez mindkettőjüknek és felkészítő tanáruknak: Pongrácz Istvánnénak sok szeretettel gratulálunk!

 

Angliai utazás

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Április 19-25. - A tavaszi szünetben iskolánk 36 tanulója és kísérő tanáraik öt felejthetetlen napot töltöttek  Angliában. Változatos programokon keresztül megismerhették London nevezetességeit,  ellátogattak a mesés Leedsbe, Windsorba és Canterburybe. A csoport egy-egy napon  felfedezhette Brüsszel és Párizs legszebb részeit is.

 

Tripla siker!

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Május 9-11. - A Balassagyarmaton megrendezett IX. Országos Fuvoladuó és Kisegyüttes Versenyen iskolánk tanulói kiválóan szerepeltek: Nagyfi Noémi és Wendler Enikő a IV. korcsoportban 2. díjat, Wendler Enikő, Szász Hanna és Oross Kata a trió kategóriában 1. díjat nyertek. Felkészítő tanáruk: Marosné Kovács Tünde tanári különdíjat kapott a munkájáért. Szívből gratulálunk a példamutató teljesítményhez!

 

27. oldal / 37

«ElsőElőző21222324252627282930KövetkezőUtolsó»