XIV. Országos Koncz János Hegedűverseny

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


November 21-24 - A hét végén Szombathelyen megrendezett XIV. Országos Koncz János Hegedűversenyen Járóka Sándor, iskolánk 6. osztályos növendéke 3. díjat kapott, mellette Vörös Brendon (5. osztály) is remekül szerepelt. Nagy elismerés illeti Baranyai István kolléga felkészítő munkáját, Csaby Csaba tanár úrnak köszönjük a kitűnő zongorakíséretet. Gratulálunk a szép eredményhez!

 

A Bartók Gyermekkar a Mátyás templomban

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

p1000006


A KÓTA (Magyar Zenekarok és Kórusok Szövetsége) meghívására, a budapesti Mátyás templomban megrendezésre került központi ünnepségen lépett fel a Bartók Gyermekkar október 23-án, 3 másik kórus társaságában. Műsorukon ismeretlen reneszánsz kori szerzőtől adtak elő egy Kyrie-Gloria misét. A közönség és a jelenlévő "szakma" egyaránt kiemelte az előadás magas színvonalát, a kórus reneszánsz stílusban való jártasságát, értő éneklését, a szólomok hajlékonyságát, a hangzás kiegyenlítettségét. Sok szeretettel gratulálunk minden szereplőnek és felkészítő tanáraiknak: Farnadi Tamara és Haui Lóránt kollégáknak!

 

Halloween Party

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

hw


Október 25 – Megszállták iskolánkat a szellemek, vámpírok, zombik és még megannyi félelmetes és szórakoztató figura. Na persze mindez csak játék volt a felső tagozatos diákok számára, hiszen megrendezésre került az I. Halloween Party, ahol a gyerekek játékos vetélkedőn, jelmezes felvonuláson és töklámpás szépségversenyen vehettek részt. A zsűri kidolgozottságuk és félelmetességük szerint értékelte a jelmezeket és a lámpásokat. A lámpáskészítők közül Kiss Bianka (6. o.), Dubravitzky Péter (6. o.), Sipos Dorina (5. o.) és Hujber Luca (6. o.) részesültek díjazásban. A mulatság végére kialakult fergeteges hangulat volt az ékes bizonyítéka, hogy a gyerekek remekül érezték magukat. A nagy sikerre való tekintettel (hagyományteremtő módon) jövőre is megrendezésre kerül a Halloween Party! Köszönet a szervezőknek, a zsűrinek, a segítő tanároknak és a szülőknek is.

 

Iskolagyümölcs-program

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

img_3015


Október 24 - A 2013/2014-as tanévtől európai uniós szinten is újraindult az iskolagyümölcs-program, amelyhez a 27 EU-tagállam közül 24 csatlakozott, köztük hazánk, Magyarország is. Brüsszel reményei szerint a rendszer segíthet a diákok egészségesebb étrendre nevelésében és abban, hogy minél kevesebb gyerek legyen túlsúlyos. Az iskolagyümölcs-program célja, hogy helyes étkezési szokások kialakítására ösztönözze a fiatalokat, az általános iskolák 1-6. évfolyamos tanulóival megkedveltesse a zöldségeket, gyümölcsöket. Iskolánk a Hanság-Fertőmenti Szövetkezettől kapott különböző gyümölcsöket és zöldségeket, a gyerekeknek ezeket kellett megkóstolniuk.
 

Megemlékezés

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

img_3027


Október 22 -Ebben az évben osztályszinten emlékeztek 1956 októberére tanulóink és kollégáink. Köszönet minden szereplőnek és felkészítő tanáraiknak a szép és tartalmas műsorokért!
 

Tantestületi kirándulás

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

dsc01588


Október 11 - Bizony nem voltak kegyesek az égiek tantestületünkhöz: nyitott esernyők alatt csodáltuk meg a határ menti szépségeket: Kőszeget, Léka (Lockenhaus, Livka) várát és a Cáki Pincesor idilli műemlék pincéit. 
Köszönet Mesterházi Ildikó kolléganőnek a szervezésért!

 

Papírgyűjtés

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

dsc01532


Október 10 - Mire nyolcat ütött az óra, a szorgos kezek valóságos papírhegyeket emeltek az iskola elé. Munka közben maradt idő egy kis beszélgetésre, olvasásra, még a varjak vonulásának megfigyelésére is. Köszönet a szülőknek a logisztikai segítségért, a kollégáknak a lebonyolításért!

 

Megemlékezés

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

dsc01488


Október 7 - Iskolánk tanulói és tanárai a hatodik osztály szép műsorával emlékeztek a tizenhárom hős aradi vértanúra. Köszönet minden szereplőnek és dr. Barsiné Gibicsár Erika kolléganőnek a műsor összeállításáért és betanításért!

 

Zene Világnapja

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

DSC01431 

Október 1 - Immár sok éves hagyomány, hogy iskolánk "öreg" diákjai rövid zenei összeállításokkal örvendeztetik meg a kisebbeket. Köszönet érte minden szereplőnek és felkészítő tanáraiknak: Bélyei Adél, Szabó-Rajczy Katalin, Szilliné Orlovits Magdolna és Baranyai István kollégáknak!

 

 

 

 

Bartók Béla születésnapja

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Bartók Béla születésnapja
dscf7627

 

 

Szeptember 26 - Mint minden évben, idén is megemlékeztünk iskolánk névadója,

Bartók Béla születésnapjáról. A műsor elején a tanulók közösen elénekelték a

Bartók gyűjtéséből ismert Csillagok, csillagok kezdetű népdalt. Miközben

Blaga Dávid (7. o.) fagotton, Czillahó Katalin tanárnő és növendékei: Furák

Petra és Nagy Rebeka (mindketten 7. o.) fuvolán adtak elő néhány művet

Bartók népdalfeldolgozásaiból, Haui Lóránt tanár úr részleteket olvasott fel

Székely Júlia, Bartók egykori növendéke visszaemlékezéseiből. Végezetül az

osztályok képviselői a Bartók szoborhoz vonultak, ahol népdalok éneklése

közben helyezték el a megemlékezés virágait.

  

 

27. oldal / 32

«ElsőElőző21222324252627282930KövetkezőUtolsó»