Egészségnap

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Június 7 - Sok helyszínen sok érdekes feladat, vetélkedő és előadás várta a Bartókban az egészségnap résztvevőit. A fotók tanúsága szerint senki nem unatkozott, viszont remekül érezte magát. Köszönet minden kollégának a tartalmas és izgalmas délelőtt megszervezéséért és lebonyolításáért!

 

Beiratkozás zeneiskolai tagozatra

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

A Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium zeneiskolai tagozatra beiratkozást hirdet.
 
Időpontja: 2013. június 18. (kedd) 14-18 óráig
Helyszín: 9022 Győr, Rákóczi F. u. 57.
 
Időpontja: 2013. június 20. (csütörtök) 14-18 óráig
Helyszín: 9025 Simor János Püspök tér 16.
 

Zeneiskolai Tanévzáró ünnepély

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Iskolánk, a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium, zeneiskolai tagozaton, bizonyítványosztással egybekötött műsoros tanévzáró ünnepséget rendez.

 

Időpont: 2013. június 17. (hétfő) 17 óra

Helyszín: 9022 Győr, Rákóczi F. u. 57. 

   

VII. Zalaegerszegi Gyermekkórus Fesztivál és Verseny

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Május 18 - Zalaegerszeg város felkérésére a Bartók Gyermekkar részt vett a VII. Zalaegerszegi Gyermekkórus Fesztivál és Versenyen, ahol a kórus színvonalas teljesítményéért I. díjban részesült, elnyerte a kötelező mű legjobb előadásáért járó különdíjat és meghívást kapott Budapestre, a KÓTA központi ünnepségére október 23-án. A kórus tagjainak szorgalma, tehetsége és lelkesedése mellett természetesen a kiváló karvezetői munka diadala is ez a díj. A szakmai zsűri kiemelte a kórus tiszta, egységes, üde hangzását, virtuozitását, a kötelező mű szinte tökéletes, pontos előadását. A kórust Haui Lóránt vezényelte. A tanulók tavasztól készültek a megmérettetésre. Zalaegerszeg szeretettel várja a Bartók Gyermekkart két év múlva is. Köszönet és gratuláció a kórus tagjainak, valamint Haui Lóránt tanár úrnak a versenyen való szereplésért, és Farnadi Tamara tanárnőnek a felkészítésben betöltött szerepéért.

"Csonka ember az, és üres az élete - bármily gazdag külsőleg -, ha nincs érzéke a művészetekhez. A zene az életnek olyan szükséglete, mint a levegő. Sokan csak akkor veszik észre, ha már nagyon hiányzik. … Teljes lelki élet zene nélkül nincs. Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be." (Kodály Zoltán)

 

Öt Templom Fesztivál

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Május 12-13 - Köszönet és gratuláció illeti a vasárnapi és hétfői események szereplőit, felkészítő tanárait. Mindkét fellépés (a vasárnap délelőtti mise és a hétfő délutáni hangverseny) kitűnő színvonalon, meghitt körülmények között zajlott. Jól esett hallani, hogy iskolánk diákjai - a bennük rejlő tehetség, és felkészítő tanáraik segítségével - ilyen remek produkciókra képesek.

 

Papírgyűjtés

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Május 8 - Iskolánkban már hagyománya van, hogy évente kétszer, tavasszal és ősszel hulladékgyűjtési napot szervezünk. Ilyenkor az iskola apraja-nagyja szülők és nagyszülők segítségével gyűjti a papírt. Most is felbolydult az egész iskola. Minden gyerek, a legkisebbektől a legnagyobbakig hordta, kötözte, rakta a mérlegre a papírt, és találgatták, vajon hányadikak lesznek, melyik osztályt sikerül megelőzniük. Az idén a harmadik osztály volt a legeredményesebb, ők gyűjtötték a legtöbbet, de a többieknek sem kellett szégyenkezniük. Összesen majdnem 13 tonna papír került a konténerekbe. Ezzel a gyerekek amellett, hogy komoly fizikai munkát végeznek, megtanulják, hogy a papír nem kidobni való szemét, hanem újrahasznosítható anyag. Az is növeli gyűjtőkedvüket, hogy az érte kapott pénzt kirándulásra vagy egyéb osztályprogramra fordíthatják.

 

Megyei angol nyelvű vers- és prózamondó verseny

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Április 30 - Tovább hullott a tavaszi aranyeső - a megyei angol nyelvű vers-és prózamondó versenyen két tanulónk: Finszter Eszter (6. o.) és HujberLuca (5. o.) is arany minősítést kapott. Sok szeretettel gratulálunk mindkettőjüknek és felkészítő tanáruknak: Mohai-Honvári Eszternek!

 

Ifjú Tehetségek koncertje

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Április 23 - Minden résztvevőnek és felkészítő tanárnak szívből gratulálunk az "Ifjú Tehetségek" koncerten való teljesítményéért! A műveket hallgatva nagy öröm volt megállapítani, hogy iskolánk tanulói ilyen magas színvonalú produkciót képesek megszólaltatni. Minden egyes szereplő diákunk sikernek könyvelheti el, személyesnek és kollektívnek egyaránt. Ezekből a sikerekből lehet - sőt kell is - erőt és hitet meríteni a további tanulmányokhoz, munkához. Az élő zene egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy varázslatos, megismételhetetlen pillanatokkal bír - jó esetben - rendelkezni. A hangversenyen számtalan varázslatos pillanatnak lehettünk tanúi, amiért hálás köszönet diákjainknak: Leczky Marcellnek (cselló), Járóka Sándornak (hegedű), Leczky Sebastiannak  (hegedű), Vörös Brendonnak (hegedű), az énekkar és a zenekar tagjainak, valamint felkészítő tanáraiknak: Regős Eszternek, Baranyai Istvánnak, Molnár Gabriellának és Nikodém Gézának.

 

Éneklő Ifjúság Kórustalálkozó

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Április 17 - Iskolánk mindkét kórusa, a Bartók Kicsinyek Kórusa és a Bartók Gyermekkar idén is méltán minősült Arany diplomával és nyerte el az Év Kórusa elismerést. Sok szeretettel gratulálunk minden kis dalos pacsirtának és a két kórusvezetőnek: Farnadi Tamarának és Haui Lórántnak, valamint Nikodém Gézának, aki gitárral kísérte a Kicsinyek Kórusát!

 

33. oldal / 37

«ElsőElőző31323334353637KövetkezőUtolsó»