Bartók Béla halála 70. évfordulója

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Szeptember 25. - Bartók Béla halála 70. évfordulójára emlékeztek iskolánk 
tanulói és tanárai. Nagy Szilárd és György Jázmin (mindketten 6. osztályos tanulók) játszottak a Gyermekeknek kötetekből (tanáraik Welleszné Márton Orsolya és Jakab Zsuzsanna), közben Haui Lóránt tanár úr olvasott fel részleteket Székely Júlia, Bartók egykori növendéke visszaemlékezéseiből. Mivel az égiek nem kedveztek a koszorúzáshoz, a megemlékezés virágait az iskola dísztermében gyűjtötték össze, majd később helyezték el Bartók Béla mellszobránál.

 

Közétkeztetési kisfilm

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

 

Zeneovi

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

 

Tanévnyitó

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mailSzeptember 1. - Verőfényes reggel köszöntötte a Bartók Iskola udvarán megjelenteket. Márk Olivér verses köszöntője után Baross Gábor igazgató úr üdvözölte a tanulókat, kollégákat és vendégeket, majd Szalay Ildikó tagiskola-vezetőtől hallhattunk az új tanévvel kapcsolatos hasznos tudnivalókat. A tanévnyitó után, már a Konziban, iskolagyűlésen kaptak sok új információt növendékeink és kollégáink.
 

Évzáró

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Június 18. - Ez a nap is elérkezett! Kicsik és nagyok üdvözölték lelkesen a tanév végét, nevükben Mohai Bálint 1. osztályos tanuló köszöntötte a szünidőt. Baross Gábor igazgató úr és Szalay Ildikó tagintézmény vezető asszony évértékelése után ki-ki átvehette szorgos munkája jutalmát: egy szép könyvet. Ez alkalommal került sor Bozsakyné Zvezdovics Mónika, a Szülői Szervezet elnöke búcsúztatására, akinek Baross Gábor igazgató úr köszönte meg sok éves áldozatos munkáját. Az évzárón készült képek megtekinthetők a https://www.flickr.com/photos/56096340@N07/18938733191/in/album-72157654756327645/ linken, köszönet érte Vaday Tamásnak!

 

Ballagás

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

  


Június 12. - Baross Gábor igazgató úr, aki maga is Gábrielné Marczali Judit osztályából ballagott 30 évvel ezelőtt, köszöntötte a végzősöket. Közülük Lendvai Luca vehette át a Bartók érmet. Hogy ki kapja, a tantestület ítéli oda tanulmányi és versenyeredményei alapján. A hetedikesek Arany János két sorával búcsúztak diáktársaik nevében ("Legnagyobb cél pedig, itt e földi létben,/ Ember lenni mindig, minden körülményben!"), majd a ballagók adtak szép műsort köszönetként megjelent rokonaiknak, tanáraiknak és barátaiknak. A remek fényképeket köszönjük Vaday Tamásnak!

 

Magyarország jó tanulója - jó sportolója

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

 


Június 10. - A Földművelésügyi Minisztériumban Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért és Dr. Simicskó István sportért felelős államtitkár adták át a "Magyarország jó tanulója - jó sportolója" díjat. Ez az elismerés azoknak jár, akik egyaránt folyamatos és kiváló teljesítményt nyújtanak az iskolai tanulmányaikban, valamint sportban elért eredményeikkel is az élvonalban vannak. Lendvai Luca, iskolánk végzős tanulója immáron másodszor nyerte el az elismerést. Nagy-nagy szeretettel gratulálunk a tanárainak hálás köszönettel tartozó Lucának, családjának és a kollégáknak, akik segítették ennek a nem mindennapi eredménynek az elérésében!

 

VIII. Zalaegerszegi Gyermekkórus Fesztivál és Verseny

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Június 5-6. - Idén már harmadik alkalommal vett részt iskolánk Bartók Gyermekkara a kétévente megrendezésre kerülő VIII. Zalaegerszegi Gyermekkórus Fesztivál és Versenyen, ahonnan ezúttal is, mint eddig mindig, első hellyel tért haza. (A versenyen 6 kórus vett részt.) Műsorukon Hassler: Tanzen Und Springen, Kodály: Táncnóta, Bartók: Csujogató c. művei szerepeltek. A versenyt megelőző kemény munka nem volt hiábavaló: a zsűri maximálisan elégedett volt a kórus teljesítményével. Nagy-nagy szeretettel gratulálunk minden kórustagnak és vezetőjüknek: Haui Lóránt kollégának!

 

Sportversenyek

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Április-május - Kiváló eredmények születtek a sport területén is. A Diákolimpia mezei futás országos döntőjében Lendvai Luca harmadik, Zatykó Luca hatodik, Bakó Réka tizennegyedik helyezést ért el. A Diákolimpia atlétika országos pályabajnokságon 1500 méteren Lendvai Luca második, Zatykó Luca  600 méteren hatodik helyezést ért el. A Diákolimpia atlétika városi pályabajnokságon a Gasztonyi Ábel, Nyulasi Lajos, Végh Soma, Márk Milán alkotta csapat második helyezést ért el. A Diákolimpia mezei futás megyei versenyén a Gasztonyi Ábel, Nyulasi Lajos Márk Milán, Végh Soma alkotta csapat harmadik helyezést ért el. Felkészítő tanáruk Sándor Attiláné volt.

 


A Diákolimpia úszás megyei döntőjén a II. korcsoportban Bakó Réka 50 m gyorson egyéni második, Ziegler Tirzusz 50 m mellen egyéni 9. helyezést ért el, csapatban a 4x50 m gyorsváltóban az első helyet szerezte meg a Bakó Réka, Blaga Fiona, Csató Dalma, Horváth Ágnes alkotta csapat.
 
A Diákolimpia úszás megyei döntőjén a III. korcsoportban egyéni első helyezést ért el Kovács Dóra 50 m mellen. A 4x50 m gyorsváltó csapat ("A": Baranyai Zoé, Horváth Zsófia, Komonyi Nóra és Ziegler Tirza; "B": Kovács Dóra, Nagyfi Noémi, Sipos Dorina és Zatykó Luca)  szintén első helyezett lett, és mindkét csapat bejutott az országos döntőbe, ahol nagyon szépen szerepelt. Szeretettel gratulálunk minden versenyzőnek és felkészítőiknek, akik ezekhez a szép eredményekhez hozzásegítették őket!


 

Angol nyelvi versenyek

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Április-május - Ebben a tanévben is sikeresen szerepeltek diákjaink az angol nyelvi versenyeken. Berkes Anna a NYME Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskola által szervezett megyei angol nyelvi versenyen 2. helyezést, míg Kránitz Benedek az 5. legjobb eredményt érte el. Ott Rozi, Berkes Anna és Lendvai Luca 5. helyezést értek el a Móra Iskola által szervezett az Egyesült Királysághoz, Kanadához, Ausztráliához és az Egyesült Államokhoz  kapcsolódó angol nyelvű ország ismereti versenyen. Felkészítő tanáruk Lendvainé Szaló Andrea volt.
 A területi angol szép kiejtési versenyen György Jázmin első, Csató Dalma második, Kósa Sára padig harmadik helyezést ért el.
Az országos levelezőversenyen is szépen szerepelt iskolánk mindkét csapata: Keresztény Molli és Matis Dorina Napsugár 17., Gasztonyi Barnabás és Sarmon Kíra 24. helyezést ért el. Szeretettel gratulálunk mind a növendékeknek, mind az őket eredményesen felkészítő kollégáknak!

 

8. oldal / 25

«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»