Ifjú győri zongoristák hangversenye

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mailJanuár 18. - Iskolánkat két remek zongorista, Pintér Júlia és Nagy Szilárd képviselte azon a hangversenyen, melyen a Liszt Ferenc Zeneiskola tehetséges növendékei is szerepeltek. Valamennyien a nyíregyházi XIV. Országos Zongoraverseny területi selejtezőjének a műsorát adták elő. Gratulálunk a növendékeknek és felkészítő tanáraiknak: Jakab Zsuzsannának és Welleszné Márton Orsolyának!

 

Kokas Szakmai Nap

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Január 9. - A tanítás művészete címmel nyílt módszertani nap volt iskolánkban a Kokas Klára Alapítvány és a KKSzK szervezésében. Intézményünket Farnadi Tamara képviselte, aki Hagyomány és megújulás az alsó tagozatos énektanításban - Betekintés a Kerettantervekbe címmel tartott előadást, majd a 4. osztályos tanulók részvételével tartott bemutató órát. Az egész napos programot kendőlengetős családi koncert zárta. Köszönjük a gyerekeknek, hogy a szombat délutánjukat az iskolában töltötték!

 

Karácsonyi koncert

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail
December 17. - A zsúfolásig megtelt Bazilika közönségének iskolánk három kórusa egyszerre tudta átadni az adventi várakozás elcsendesedését és a karácsony ujjongó lelkesültségét. A műsorban közreműködtek: Szabó Barna orgonán, Gusztos Dániel és Kovács Adél hegedűn, Falaki Máté gordonkán, valamint az iskola tanulói. Vezényelt: Farnadi Tamara és Haui Lóránt. A koncert a https://www.youtube.com/watch?v=fq6cs6HE9M4&feature=youtu.be linken megtekinthető, köszönet érte Vaday Tamásnak!

 

Mikulás

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


December 4. - Iskolánkban hagyomány, hogy a felsős osztályok Mikulás napján ajándékkal és műsorral kedveskednek az alsó osztályban tanulóknak. Az 5. osztályosok az elsősöknek, a 6. osztályosok a másodikasoknak, a 7. osztályosok a harmadikasoknak, a 8. osztályosok a negyedikeseknek szereznek ezzel örömet. Köszönet érte minden segítőnek: kollégának és szülőnek!

 

Karácsonyi ünnepváró süteménykészítés, kóstoltató és narancsdíszítés

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mailDecember 4. - Az Eurest P.A.M.O.K. SuliRest programján belül karácsonyi ünnepváró süteménykészítés, kóstoltató és narancsdíszítés volt iskolánkban a napközit és ebédet igénylő diákok részére. Köszönjük a szervezőknek a sok finomságot!

 

Megyei angol nyelvi verseny

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


November 27. - Kránitz Benedek, iskolánk 8. osztályos tanulója ebben az évben is szépen szerepelt a NYME Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskolája által szervezett megyei angol nyelvű versenyen, ahol 5. helyezést ért el. Szeretettel gratulálunk neki és felkészítő tanárának: Lendvainé Szaló Andrea kollégánknak!

 

Új sportpálya

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Az avatáson készült felvétel a http://o2hir.hu/hirek/friss/30216 linken megtekinthető.

 

Játszóház

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


November 27. - Ismét játszóházat  tartottunk a leendő elsősöknek. Főként az alsós kollégák ötleteiből álltak össze a feladatok, melyek nagyon színesek, változatosak voltak. Idén a hosszú ősz miatt ez volt a téma. Köszönet minden szervezőnek és segítőnek a tartalmas, szép délutánért!

 

Advent Bécsben

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


November 21. - Iskolánk tanulói Bécsben jártak. A nap első felében gyalogos sétát tettek a történelmi belvárosban (Rathaus, Parlament, Hofburg, Naturhistorisches Museum, Kunsthisttorisches Museum, Stephansdom). Kora délután a diákok az Albertina Múzeum képzőművészeti remekműveit és a Habsburg dísztermeket csodálhatták meg. Ezután következett a bécsi karácsonyi vásár.  A vásár ideje alatt a Rathausplatz fénylő mesevilággá változik, és ennek a csodának lehettek résztvevői a bartókos diákok. A kirándulást szervezték: Mesterházi Ildikó, Lendvainé Szaló Andrea és Dombi Sándorné - köszönet érte mindhármuknak!

 

Bolyai Matematika Csapatverseny

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


2015. október 16. - A Bolyai Matematika Csapatversenyt a 2015/2016-os tanévben az egész ország, valamint Kovászna, Hargita, Bihar és Kolozs megye területén hirdették meg, 3-8. osztályos tanulók évfolyamonkénti 4 fős csapatainak megyei/körzeti írásbeli forduló, majd Kárpát-medencei (írásbeli és szóbeli) döntő formájában. Mi is szerettük volna kipróbálni magunkat ezen a megmérettetésen, hiszen eddig csapatban még nem versenyeztünk. A 7. osztályból 2 csapat indult Takács-Babos Judit felkészítésével, Sándor Attiláné pedig a 3. osztályosok csapatát készítette fel a versenyre. A megyei/körzeti forduló 2015. október 16-án volt Győrben. Legmerészebb álmainkat is felülmúlta az eredmény, hiszen mindhárom csapattal kiváló eredmények születtek. A 7. osztályos lányok, a CsakCsajok csapat pedig a megyei 1. helyezést szerezte meg. Komonyi Nóra, Kovács Dóra, Sántha Hanna Flóra és Zatykó Luca így meghívást kapott az országos döntőre, ami november 21-én volt Budapesten. Rendkívül büszkék vagyunk rájuk, nagyszerűen helytálltak a lányok. Az országos megmérettetésen nem lettünk elsők, mégis nyertesek vagyunk. Hogy mit is nyertünk? Elsősorban tudást a gyakorlások során. Megláttuk a matematikában rejlő szépségeket, felfedeztünk összefüggéseket, megismertük egymás gondolkodását. Rengeteg tapasztalatot szereztünk a csapatmunka terén is. Megéreztük az együtt dolgozás örömét, a siker és az öröm hatványozódását. S már mi is tudjuk, milyen érzés, amikor azt mondják: - Az első helyezett a Richter iskola csapata! Mindenkinek hasonló megtapasztalásokat és élményeket kívánunk!

Takács-Babos Judit

 

9. oldal / 27

«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»