Tavaszi Kupa

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Április 24. - Remekelt a Soroksári Sport Csarnokban megrendezett Tavaszi Kupán iskolánk két tanulója: Csató Dalma és Gőgh Laura, akik a Ritmic Team színeiben indultak a versenyen. Gratulálunk a lányoknak, hogy a tanulás és a zene mellett más területen is kiválóan teljesítettek!

 

Öt Templom Fesztivál

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Május 7. - Ismét telt házat vonzott a szegedi Király-Kőnig Péter Zeneiskola és iskolánk fuvolista növendékeinek koncertje a görögkatolikus templomban. Nagy-nagy szeretettel gratulálunk minden szereplőnek és felkészítő tanáraiknak: Greksa Lászlónak és Marosné Kovács Tündének!

 

Éneklő Ifjúság

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Április 20. - Az Éneklő Ifjúság városi minősítő hangversenyén iskolánk minden kórusa nagy sikerrel szerepelt: a Kicsinyek Kórusa és a Bartók Legénykar Arany minősítést kapott, a Bartók Gyermekkar és a Richter János Vegyeskar pedig elnyerte az Év Kórusa címet. Nagy-nagy szeretettel gratulálunk minden szereplőnek és a kórusok vezetőinek: Farnadi Tamarának, Molnár Gabriellának és Haui Lórántnak!

 

Richter napok

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

 


Április 18-19. - Gazdag program várta iskolánk zenei szakmai napjai résztvevőit. Délelőtt két előadás: dr. Krisfóf Lilla antropológus A városépítő Széchenyiek  és Pintér Csilla zenetörténész Bartók-zongoradarabok, intonációk, annotációk c. előadása hangzott el.
 Délután két kurzuson vehettek részt az érdeklődők: Lukács Gyöngyi Kossuth díjas, Érdemes művész operaénekes, a Magyar Állami Operaház Örökös Tagja, a Bartók és a Konzi egykori növendéke lépett színpadra, valamint Szabadi Vilmos kétszeres Midem-díjas, Príma- és Liszt-díjas hegedűművész csiszolta növendékeink játékát."


Kedd este telt ház előtt szólalt meg iskolánk öt kórusa nagy sikerrel. Köszönet minden szereplőnek és szervezőnek ezért a két fantasztikus napért!

 

Diákolimpia

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Április 5. - Zatykó Luca, iskolánk 7. osztályos tanulója a Diákolimpia Mezei futás Gödöllőn megrendezett országos döntőjén negyedik helyezést ért el. Kiváló eredményéért nagy szeretettel gratulálunk neki és felkészítő tanár kollégánknak: Dombi Sándornénak!

 

Páratlan (illetve páros) zongorista siker!

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mailMárcius 20. – A Nyíregyházán megrendezett XIV. Országos Zongoraversenyen iskolánk két növendéke előkelő helyezést ért el: Nagy Szilárd a 3. 
korcsoportban első, Pintér Júlia az 1. korcsoportban harmadik díjat kapott. Felkészítő tanáraik: Welleszné Márton Orsolya és Jakab Zsuzsanna felkészítő tanári különdíjban részesültek. Szívből gratulálunk az összes díjazottnak az eredményhez, akik nem csak iskolánk, hanem városunk nevét is öregbítették a rangos szakmai versenyen!

 

Zrínyi Ilona Megyei Matematikaverseny és Holenda Barnabás Regionális Matematika-logika verseny

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Március 10. - Tanulóink az idei tanévben is sikeresen szerepeltek a Zrínyi Ilona Matematikaverseny Győr-Moson-Sopron megyei fordulóján. Deák Dóra 4. osztályos tanuló 2. helyezett lett, így továbbjutott az országos döntőre. Deák Dániel és Várallyai Nóra 2. osztályosok 14. helyezést értek el. Deák Dóra a Holenda Barnabás Regionális Matematika-logika Verseny 1. helyezettje lett. A díjazottaknak és az őket felkészítő kollégáknak szeretettel gratulálunk, további sikereket kívánunk.

 

Versmondó verseny

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Február 15. - Nagy volt az izgalom iskolánkban: ekkor tartottuk hagyományos versmondó versenyünket. A gyerekek hetekig készültek a tanító nénik és a szülők segítségével, hogy a tőlük telhető legjobban mondják el a költeményeket. A zsűri tagjai, Erika néni és Csaba bácsi nagyon megdicsérték a szereplőket. A következő eredmények születtek: az 1. és 2. osztály tanulói közül első helyezést ért el Szokoly-Angyal Mara, másodikat holtversenyben Komáromi Nóra és Fernandes-Háromi Quirina Bíborka, harmadikat Sillai Hajnalka. A 3. és 4. osztályból Radics Luca Róza bizonyult a legjobbnak, őt követte Kovács Boglárka és Kelemen Kamilla. Gratulálunk a nyerteseknek!

 

Farsang

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Február 5. - Állt a bál iskolánkban: a négy felsős osztály remek műsorral lepte meg társait, tanárait és vendégeit. A nemes versengés eredménye: 1. lett a nyolcadik osztály Az iskola levegője c. produkciójával (megtekinthető http://videa.hu/videok/zene/bartok-farsang-8.-osztaly-az-K7ySVIb1pB9wt3nn linken), 2. a hetedik a Piroska és a farkas c. árnyjátékával (megtekinthető https://youtu.be/H-Ow9mLeA3w linken), 3. az ötödik a Just Dance c. táncjátékával (megtekinthető a https://youtu.be/fllNRj4uBGE linken), 4. a hatodik 6almasokk című remek műsorával (megtekinthető a https://youtu.be/gw0fYMsnKZE linken) - jutalmul egy-egy finom tortát kaptak. Gratulálunk az ötletes jelmezekhez és koreográfiákhoz! A fotók megtekinthetők és letölthetők a https://www.flickr.com/gp/56096340@N07/99b14W linkről. A remek képekért és videókért köszönet Vaday Tamásnak!

 

XIII. Országos Klarinétverseny

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Február 5-7. - A Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény által rendezett XIII. Országos Klarinétverseny döntőjébe Karikás Dávid, iskolánk 6. osztályos tanulója a megszerezhető 60 pontból 56-tal került be egyetlen dunántúli versenyzőként. Szeretettel gratulálunk a remek teljesítményért neki, valamint felkészítő tanárának: Szabó-Rajczi Katalinnak és zongorakísérőjének: Welleszné Márton Orsolyának!

 

10. oldal / 30

«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»