Mikulás

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


December 4. - Iskolánkban hagyomány, hogy a felsős osztályok Mikulás napján ajándékkal és műsorral kedveskednek az alsó osztályban tanulóknak. Az 5. osztályosok az elsősöknek, a 6. osztályosok a másodikasoknak, a 7. osztályosok a harmadikasoknak, a 8. osztályosok a negyedikeseknek szereznek ezzel örömet. Köszönet érte minden segítőnek: kollégának és szülőnek!

 

Karácsonyi ünnepváró süteménykészítés, kóstoltató és narancsdíszítés

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mailDecember 4. - Az Eurest P.A.M.O.K. SuliRest programján belül karácsonyi ünnepváró süteménykészítés, kóstoltató és narancsdíszítés volt iskolánkban a napközit és ebédet igénylő diákok részére. Köszönjük a szervezőknek a sok finomságot!

 

Megyei angol nyelvi verseny

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


November 27. - Kránitz Benedek, iskolánk 8. osztályos tanulója ebben az évben is szépen szerepelt a NYME Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskolája által szervezett megyei angol nyelvű versenyen, ahol 5. helyezést ért el. Szeretettel gratulálunk neki és felkészítő tanárának: Lendvainé Szaló Andrea kollégánknak!

 

Új sportpálya

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Az avatáson készült felvétel a http://o2hir.hu/hirek/friss/30216 linken megtekinthető.

 

Játszóház

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


November 27. - Ismét játszóházat  tartottunk a leendő elsősöknek. Főként az alsós kollégák ötleteiből álltak össze a feladatok, melyek nagyon színesek, változatosak voltak. Idén a hosszú ősz miatt ez volt a téma. Köszönet minden szervezőnek és segítőnek a tartalmas, szép délutánért!

 

Advent Bécsben

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


November 21. - Iskolánk tanulói Bécsben jártak. A nap első felében gyalogos sétát tettek a történelmi belvárosban (Rathaus, Parlament, Hofburg, Naturhistorisches Museum, Kunsthisttorisches Museum, Stephansdom). Kora délután a diákok az Albertina Múzeum képzőművészeti remekműveit és a Habsburg dísztermeket csodálhatták meg. Ezután következett a bécsi karácsonyi vásár.  A vásár ideje alatt a Rathausplatz fénylő mesevilággá változik, és ennek a csodának lehettek résztvevői a bartókos diákok. A kirándulást szervezték: Mesterházi Ildikó, Lendvainé Szaló Andrea és Dombi Sándorné - köszönet érte mindhármuknak!

 

Bolyai Matematika Csapatverseny

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


2015. október 16. - A Bolyai Matematika Csapatversenyt a 2015/2016-os tanévben az egész ország, valamint Kovászna, Hargita, Bihar és Kolozs megye területén hirdették meg, 3-8. osztályos tanulók évfolyamonkénti 4 fős csapatainak megyei/körzeti írásbeli forduló, majd Kárpát-medencei (írásbeli és szóbeli) döntő formájában. Mi is szerettük volna kipróbálni magunkat ezen a megmérettetésen, hiszen eddig csapatban még nem versenyeztünk. A 7. osztályból 2 csapat indult Takács-Babos Judit felkészítésével, Sándor Attiláné pedig a 3. osztályosok csapatát készítette fel a versenyre. A megyei/körzeti forduló 2015. október 16-án volt Győrben. Legmerészebb álmainkat is felülmúlta az eredmény, hiszen mindhárom csapattal kiváló eredmények születtek. A 7. osztályos lányok, a CsakCsajok csapat pedig a megyei 1. helyezést szerezte meg. Komonyi Nóra, Kovács Dóra, Sántha Hanna Flóra és Zatykó Luca így meghívást kapott az országos döntőre, ami november 21-én volt Budapesten. Rendkívül büszkék vagyunk rájuk, nagyszerűen helytálltak a lányok. Az országos megmérettetésen nem lettünk elsők, mégis nyertesek vagyunk. Hogy mit is nyertünk? Elsősorban tudást a gyakorlások során. Megláttuk a matematikában rejlő szépségeket, felfedeztünk összefüggéseket, megismertük egymás gondolkodását. Rengeteg tapasztalatot szereztünk a csapatmunka terén is. Megéreztük az együtt dolgozás örömét, a siker és az öröm hatványozódását. S már mi is tudjuk, milyen érzés, amikor azt mondják: - Az első helyezett a Richter iskola csapata! Mindenkinek hasonló megtapasztalásokat és élményeket kívánunk!

Takács-Babos Judit

 

XIII. Országos Klarinétverseny döntősei 2015.

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Letöltés...
 

Megemlékezés az 1956-os eseményekről

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


November 22. - A fájdalom hangján szólalt meg a 8. osztály megemlékezése az 1956-os eseményekről, melyet dr. Barsiné Gibicsár Erika állított össze. Köszönet érte nekik és az énekeket betanító Farnadi Tamarának és Haui Lórántnak!

 

A Richter János Szimfonikus Zenekar koncertje

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

 

10. oldal / 28

«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»