Általános Iskola Címlap

TÁJÉKOZTATÁS A TÁVOKTATÁS BEVEZETÉSÉHEZ

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

image

Tisztelt Szülők!
A mai napon intézményünk pedagógusai megkezdték a munkát, hogy a rendelkezésre álló lehetőségek és a kapott fenntartói útmutatás alapján kidolgozzák az új, tantermen kívüli digitális tanítás-tanulás kereteit, tartalmát, módszereit az otthoni tanulás támogatása és tanulóink továbbhaladásának biztosítása érdekében. Mindent megteszünk azért, hogy a távoktatást minél hatékonyabb módon elérhetővé tegyük diákjaink számára.
Ez az új munkaforma mindannyiunktól nagyfokú toleranciát, együttműködést; a szülők részéről pedig fokozott és következetes odafigyelést igényel. Kérjük ehhez az Önök támogatását!
A holnapi naptól – próbaképpen – a leghangsúlyosabb tantárgyak esetében megkezdjük a feladatok kijelölését az otthoni munkához. Mindezt a tanulók aktuális órarendjének figyelembe vételével egyelőre a KRÉTA rendszer házi feladat funkcióján keresztül tesszük. A kijelölt feladattal együtt a tanulók egy e-mail címet is kapnak, amelyre a kollégák visszajelzést várnak arra vonatkozóan, hogy a feladat minden gyermekhez illetve szülőhöz eljutott-e. A későbbiekben ez a forma arra is alkalmas lesz, hogy a tanulók az esetleges beadandó házi feladatokat elküldhessék.  Ehhez nagyon fontos, hogy naponta kövessék a KRÉTA rendszer bejegyzéseit.
A hetet „próbahétnek” szánjuk. Bízunk benne, hogy az Önök támogatásával működni fog.
Látjuk, halljuk, hogy az interneten sokféle digitális tananyag, oktatási felület működik. Amíg ezek használatáról nem érkezik egységes álláspont, addig tervezzük a fentiek szerint eljárni.
A zeneiskolai távoktatás szervezése folyamatban van, erről egy későbbi időpontban adunk tájékoztatást.
Munkaidőben, naponta 8.00 – 16.00 óráig vezetői ügyeletet tartunk. Kérdéseikkel, problémáikkal - telefonon, vagy írásban - forduljanak hozzánk bizalommal!
Segítő együttműködésüket köszönjük.
Tisztelettel: Szalainé Szabó Gabriella és Baross Gábor
Győr, 2020. március 16.

 

Tisztelt Szülők!

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Az iskolában maradt és az otthoni tanuláshoz szükséges tanszerekért, felszerelésekért a holnapi nap folyamán, március 17-én tudnak bejönni az intézménybe. A nagyobb létszámú csoportos jelenlét elkerülése érdekében lehetőség szerint kérjük a következő idősávok betartását:
8.00 – 10.00 óra 7-8. osztály
10.00 – 12.00 óra 5-6. osztály
12.00 – 14.00 óra 3-4. osztály
14.00 – 16.00 óra 1-2. osztály
Kérjük, hogy az intézmény területét a legrövidebb időn belül hagyják el!
Megértésüket és együttműködésüket köszönjük.

 

Tisztelt Szülő!

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Ahogy az Ön előtt is ismert, a koronavírus terjedése miatt a Kormány a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről döntött 1102/2020. (III.14.) sz. határozatában, melynek értelmében 2020. március 16-ától a tanulóknak tilos az iskola oktatási célú látogatása. A tantermen kívüli munkarend időtartama alatt a tanulók kerüljék a csoportos találkozásokat, programokat. Felügyeletüket a szülőknek, családoknak kell megszervezni, de egyáltalán nem javasolt, hogy idős korú rokon, nagyszülő vigyázzon a gyermekre.

2020. március 16. napjától a szülők igényei alapján, különösen indokolt esetben munkanapokon megszervezzük a tanulók napközbeni kiscsoportos felügyeletét. Felhívom a szülők figyelmét arra, hogy kiscsoportos felügyelet esetében is magasabb a fertőzésveszély, mint ha otthon lenne a gyermek, s ez a felügyelet nem jelenti iskolai foglalkozás megtartását. Indokolt eset lehet elsősorban például az, ha a szülő munkája nélkülözhetetlen a járvánnyal kapcsolatos feladatok valamint az egyéb közfeladatok és a közellátás biztosításához. De elsődleges a gyermek otthoni felügyelete, hiszen tilos az iskolalátogatás! Az pedig a majdani igények függvénye, hogy egyes településen mely intézmények vonatkozásában helyileg hol kerül megszervezésre az ügyelet, melyről az igények összesítését követően fogunk tájékoztatást közzétenni. Felhívom figyelmét, hogy a gyermek ügyelet helyszínére történő eljutásáról a szülőnek kell gondoskodni.  

írásban a következő e-mail címre kérjük: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Abban az esetben, ha nem érkezik jelzés, azt oly módon értelmezzük alapesetként számon tartva, hogy a gyermek felügyelete a szülő által megoldott.

 

Kérem, hogy a felügyelet igénylésével csak rendkívüli és különösen indokolt esetben éljen a gyermekek és mindannyiunk biztonsága érdekében. A tanulmányok tantermen kívüli, digitális munkarendben történő folytatásával kapcsolatban rövidesen tájékoztatjuk. Az iskolaépületben munkanapokon kizárólag vezetői ügyeletet tartunk. Együttműködését köszönöm.

Tisztelettel:

Baross Gábor

Szalainé Szabó Gabriella

   

Tisztelt Szülők!

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

A Kormány 1102/2020. (III. 14.) Kormányhatározatában foglaltak alapján, a koronavírus miatt a köznevelési intézményekben új munkarend bevezetésére tekintettel, kifejezetten kérjük, hogy gyermekük 2020. március 16-án, hétfőn már ne jelenjen meg a köznevelési intézményben. Az új munkarend értelmében a tanulóknak tilos az intézmény oktatási célú látogatása, tanítás nem lesz. A rendkívüli intézkedés végrehajtása érdekében kérjük együttműködését a gyermek felügyeletének megszervezésében mindannyiunk, de elsősorban a ránk bízott tanulók biztonsága érdekében.
A tantermen kívüli tanulással és további lényeges információkkal kapcsolatban a közeljövőben tájékoztatást nyújtunk.


Tisztelettel:

Baross Gábor
igazgató


Szalainé Szabó Gabriella
tagintézmény-vezető


 

Kedves Diákok, Szülők, Kollégák!

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

A Miniszterelnök Úr bejelentése értelmében hétfőtől új, digitális tanítási munkarend lép életbe. Iskoláinkban a tantermi tanítás határozatlan ideig szünetel, tanulóink nem jöhetnek be az épületekbe.
A bejelentéséhez kapcsolódó tudnivalókat megosztjuk, amint bővebb információk állnak rendelkezésünkre.
Baross Gábor

   

2. oldal / 63

«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»