Általános Iskola Címlap

Lászlóban lett kereszténnyé és szentté

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Február 17. - A fenti mottóval hirdetett Szent László-évet a győri püspökség, együttműködve a lovagkirályt pártfogójaként tisztelő Győr városával. Az emlékév megnyitása alkalmából Veres András megyéspüspök szentmisét mutatott be a Nagyboldogasszony-székesegyházban, ahol a Bartók Gyermekkar más kórusokkal együtt Szent László-énekeket adott elő. Vezényelt Haui Lóránt, a képekért köszönet Radicsné Csőre Andreának."

 

Karácsonyi koncert

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


December 20. - A gyönyörűen felújított evangélikus öregtemplom adott otthont iskolánk karácsonyi koncertjének, ahol a Bartók iskola minden tanulója és a Richter János Vegyeskar varázsolta el a szép számú hallgatóságot. Műsorukon karácsonyi népénekek mellett Lisznyai-Szabó Gábor, Halmos László, J. S. Bach, Heinz Lemmermann, Mohay Miklós, J. Rheinberger darabjai, valamint Szabó Barna két feldolgozása is szerepelt. Orgonán közreműködött Kiss Zsolt, iskolánk egykori növendéke, vezényelt Molnár Gabriella és Haui Lóránt. Szívből köszönjük minden szereplőnek a csodálatos estét! A koncert megtekinthető a https://www.youtube.com/watch?v=PwEj_2Lfjyc linken, amiért külön köszönet Vaday Tamásnak.

 

Karácsonyi műsor

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


December 21. - Iskolánk 8. osztálya - a hagyományoknak megfelelően - a karácsonyt megelőző utolsó tanítási napon önálló műsorral kívánt áldott ünnepeket az iskola tanárainak és dolgozóinak. A hangszeres produkciók mellett a magyar irodalom legszebb karácsonyi versei, valamint Lukács evangéliumának egy részlete hangzott el. A műsor összeállításáért köszönet illeti Dr. Barsiné Gibicsár Erika és Haui Lóránt, valamint Czillahó Katalin, Fűke Klára és Jakab Zsuzsanna, a képekért Dombi Sándorné kollégákat!

   

Bécsi kirándulás

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


November 19. - Bécsben jártak iskolánk 7-8. osztályos tanulói, valamint két konzis diák. Látogatást tettek a Bécsi Természettudományi Múzeumban, ami a világ egyik legnagyobb természetrajzi gyűjteményének ad otthont. A diákok megcsodálhatták az értékes ásványokat és drágaköveket, a hatalmas dinoszaurusz csontvázakat, az őskori leleteket, mint pl. a 25.000 éves Willendorfi  Vénusz. A nap második felében megtekinthették Bécs egyik legismertebb és leghíresebb turisztikai látványosságát, a Schönbrunni kastélyt. Ezután egy kellemes séta következett a bécsi karácsonyi vásárban. A képekért és a remek nap megszervezéséért köszönet Dombi Sándorné, Lendvainé Szaló Andrea és a Mesterházi Ildikó kollégáknak!

 

Kiskarácsony

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


December 16. - Szívmelengető karácsonyi műsorral kedveskedtek iskolánk 3. és 4. osztályos tanulói szüleiknek, nagyszüleiknek, testvéreiknek. Köszönjük minden szereplőnek és felkészítő tanáraiknak: Pongrácz Istvánnénak és Sándor Attilánénak!


Bővebben: Kiskarácsony

   

16. oldal / 60

«ElsőElőző11121314151617181920KövetkezőUtolsó»