XII. Országos Trombitaverseny

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


November 30 - december 1. - A LFZE Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerészképző Gyakorló Szakközépiskola által rendezett XII. Országos Trombitaversenyen Horváth Bálint, iskolánk 11. évfolyamos tanulója szép szereplésével 3. helyezést ért el. Szeretettel gratulálunk neki és felkészítő tanárának: Horváth Lászlónak és zongorakísérőjének: Csaby Csabának!"

 

XII. Országos Kürtverseny

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


November 26-28. - A Weiner Leó Zenei Alapfokú Művészeti Iskola és Zeneművészeti Szakközépiskola által Budapesten rendezett versenyen szép sikert ért el iskolánk 11. évfolyamos növendéke, Németh Zsófia, aki különdíjban részesült. Sok szeretettel gratulálunk a növendéknek, Molnár Gyula felkészítő tanárnak és Yagi Maki zongorakísérőnek!

 

Győr Symphonic Band

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail



December 3. - Ismét telt ház fogadta a Győr Symphonic Band koncertjét a Zsinagógában. Az est folyamán Gordon Jacob, Balázs Árpád, Eduardo Costa Roldan, Tamuka, Julián Elvira, Lendvay Kamilló és Ferrer Ferran egy-egy műve hangzott el. Közreműködött Julián Elvira fuvolaművész (Spanyolország), vezényelt Szabó Ferenc. Köszönjük, hogy a vizsgákra készülve is ilyen rendkívüli élményben lehetett részünk!

 

VII. Országos Ferenczy György Zongoraverseny

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


November 26-29. - Iskolánk két tehetséges diákja is indult a fővárosban megrendezett szakmai versenyen. A tavalyi országos 1. helyezés után idén sem maradt el a siker: Krápicz Balázs (10. o.) korcsoportjában 1. helyezést ért el és elnyerte a verseny fődíját, amely részvételi lehetőség egy lengyelországi mesterkurzuson. Popescu Dávid (9. o.) ugyanebben a korcsoportban 3. díjat kapott (2. díjat nem adott ki a zsűri). Szívből gratulálunk a szép sikerhez, és külön elismerés illeti felkészítő tanárukat, Kovácsné Pogány Kingát!

 

Új sportpálya

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Az avatáson készült felvétel a http://o2hir.hu/hirek/friss/30216 linken megtekinthető.

 

XIII. Országos Klarinétverseny döntősei 2015.

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Letöltés...
 

Csodálatos Muzsika

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


November 9. - Kedves Diákok, Kollégák! A múltkori, Richter teremben felcsendülő koncerteken nagyon magasra tettétek a lécet, de tegnap ismét bebizonyítottátok, hogy tehetséggel, szorgalommal, kitartással és figyelemmel képesek vagytok ilyen magas színvonalú produkciók megszólaltatására. Jó volt újra a "Konzi-zenekart" és kitűnő szólistáit hallgatni - Járóka Sándort (10. o.) hegedűn, Krápicz Balázst (10. o.) zongorán, akik példát mutattak előadásukkal minden diákunknak. A felsorolt erényeitek mellett a felkészítő tanárok: Kovácsné Pogány Kinga és Baranyai István munkája is nagyon fontos összetevője a sikernek, amit ezúton szeretnék megköszönni és gratulálni hozzá. Külön köszönetet érdemel Baranyai István tanár úr, aki az Egyetemi Hangversenyteremben elhangzó koncertet vezényelte és Nikodém Géza tanár úr, akinek színes, érdekes ismertető előadásával új megvilágítást kaptak a felcsendülő művek. - Baross Gábor

 

Játsszunk ismét operát

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail



November 4. - Ismét nagyon szépen szerepelt iskolánk csapata (Doffkay Eszter, Illés Júlia, Kiss Dea, Müller Alexandra, Varga Virág, Farkas Károly) a Játsszunk ismét operát! országos zenei vetélkedő aktuális fordulóján. A zsúri tagjai nem kisebb személyiségek voltak, mint Csonka Zsuzsanna, a Magyar Állami Operaház magánénekesnője, Medveczky Ádám  Kossuth-díjas karmester, a Magyar Állami Operaház és a MATÁV Szimfonikusok egykori zeneigazgatója, majd a Győri Filharmonikusok első karmestere, Wendler Attila, a Magyar Állami Operaház magánénekese. A vetélkedőt Varga Károly zenepedagógus, karnagy, zenei szerkesztő és Magyar Kornél zenei szerkesztő vezette. Nagy-nagy szeretettel gratulálunk a csapattagoknak és az őket remekül felkészítő Regős Eszter kollégánknak!

 

Megemlékezés az 1956-os eseményekről

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Október 22. – Közösen emlékeztek meg iskolánk 11. évfolyamos és a Deák Szakközépiskola tanulói a forradalom hősi és tragikus napjairól. A prózai részeket a deákosok, a zenés, táncos részeket a mi diákjaink adták elő mindkét iskolában és a Kisfaludy Károly Megyei Könyvtárban. Köszönet érte minden szereplőnek és felkészítő tanáraiknak: Varga Csenge Zsóka és Gödölle Péterné Michl Gyöngyvér tanárnőknek, valamint Tóth Csaba osztályfőnöknek!”

 

Pályázati siker

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

 

20. oldal / 37

«ElsőElőző11121314151617181920KövetkezőUtolsó»