Műhely-est

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail2016. április 21. - Nagy sikerrel szerepeltek növendékeink ( Doffkay Eszter és Németh Liána hegedű, Amdegha Lilia fuvola, Mórocz Virág zongora és versolvasás, Téglás Péter versolvasás) a Műhely-esten, ahol  középiskolás diákok olvasták fel a Műhely folyóiratból választott kedvenc versüket. Mórocz Virág a zsűri dicséretét is kiérdemelte, valamint Pusztai Zoltán Körfolyosó című kötetét is elnyerte. Szeretettel gratulálunk valamennyiüknek!

 

Éneklő Ifjúság

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Április 20. - Az Éneklő Ifjúság városi minősítő hangversenyén iskolánk minden kórusa nagy sikerrel szerepelt: a Kicsinyek Kórusa és a Bartók Legénykar Arany minősítést kapott, a Bartók Gyermekkar és a Richter János Vegyeskar pedig elnyerte az Év Kórusa címet. Nagy-nagy szeretettel gratulálunk minden szereplőnek és a kórusok vezetőinek: Farnadi Tamarának, Molnár Gabriellának és Haui Lórántnak!

 

Richter napok

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

 


Április 18-19. - Gazdag program várta iskolánk zenei szakmai napjai résztvevőit. Délelőtt két előadás: dr. Krisfóf Lilla antropológus A városépítő Széchenyiek  és Pintér Csilla zenetörténész Bartók-zongoradarabok, intonációk, annotációk c. előadása hangzott el.
 Délután két kurzuson vehettek részt az érdeklődők: Lukács Gyöngyi Kossuth díjas, Érdemes művész operaénekes, a Magyar Állami Operaház Örökös Tagja, a Bartók és a Konzi egykori növendéke lépett színpadra, valamint Szabadi Vilmos kétszeres Midem-díjas, Príma- és Liszt-díjas hegedűművész csiszolta növendékeink játékát."


Kedd este telt ház előtt szólalt meg iskolánk öt kórusa nagy sikerrel. Köszönet minden szereplőnek és szervezőnek ezért a két fantasztikus napért!

 

Táncbemutató

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Április 15. - Sikeres bemutatót tartottak az énekesek tánckurzusa résztvevői. A foglalkozásokat tartotta és a koreográfiákat betanította Fekete René, a Dance 4 you Táncstúdió tanára. Szeretettel gratulálunk a mesternek és tanítványainak!

 

Kék koncert

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Április 1. - "Családok a családokért" címmel zenész szülők a gyermekeikkel közösen muzsikáltak az autizmussal élő gyermeket nevelő családoknak és az érdeklődőknek. A koncert szervezője és műsorvezetője Rátz Ágota, a Zenebirodalom Alapítvány művészeti vezetője volt. Köszönet minden szereplőnek!

 

Szép Magyar Beszéd

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Március 4. - A Kazinczy Ferencről elnevezett Szép Magyar Beszéd verseny megyei döntőjén Kránitz Imre Tihamér, iskolánk 12. évfolyamos tanulója 3. helyezést ért el. Sok szeretettel gratulálunk neki és felkészítő tanárának: Tóth Csabának!

 

Pálffy nyelvi verseny

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Újabb szép sikerrel büszkélkedhetünk, a megyei nyelvi versenyen  Bóka Emőke és Szeghy Anna (11. évfolyam) VI. helyezést értek el német ill. angol nyelvből. Sok szeretettel gratulálunk a diákoknak és felkészítő tanáraiknak Lendvainé Szaló Andreának és Markóné Rábai Gizellának!

 

Országos Klasszikus Magánének Verseny

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail
Március 2. - A veszprémi Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény által rendezett Országos Klasszikus Magánének Versenyen Kiss Virág, iskolánk 10. évfolyamos növendéke különdíjat kapott a legjobb Haydn darab előadásáért. Hasonló sikert ért el Visi Katalin (AMI), aki szintén különdíjban részesült, valamint Bognár Dávid (Szk. 1.), aki 2. díjat kapott. Szívből gratulálunk nekik és felkészítő tanáraiknak: Baross Lorettának, Bognár Krisztinának és Hipp Juditnak, valamint zongorakísérőiknek: Nagyné Fellegi Melindának és Yagi Makinak, akik kiemelkedő korrepetitori munkájukért szintén különdíjat kaptak.

 

XIV. Richter János Országos Klarinétverseny és VI. Országos Szaxofonverseny

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Március 22. – Véget ért a XIV. Richter János Országos Klarinétverseny és VI. Országos Szaxofonverseny, amelyet iskolánk szervezett- rendezett. Gratulálunk a díjazottaknak, felkészítő tanáraiknak, valamint zongorakísérőiknek. Köszönjük a zsűri - Varga Gábor, Borbély Mihály és Szepesi Bence - mindenre kiterjedő figyelmét, remek munkáját! Szintén köszönet illeti az összes kollégát és diákot, akik hozzájárultak a verseny színvonalas és zökkenőmentes lebonyolításához!

 

Zeneművészeti Szakközépiskolák IX. Országos Énekkari Versenye

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Március 12. – Iskolánk kórusa, a Richter János Vegyeskar 2. helyezést ért el Veszprémben. Külön öröm, hogy a zsűri – Dr. Kutnyánszky Csaba tanszékvezető egyetemi tanár, a Zeneakadémia oktatási rektorhelyettese, a zsűri elnöke, Dr. Mindszenthy Zsuzsánna Liszt díjas karnagy, egyetemi docens, a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetségének (KÓTA) elnöke, Dr.Pad Zoltán egyetemi adjunktus, a Magyar Rádió Énekkarának karnagya – a szakmai értékelésen elismerőleg szólt diákjaink produkciójáról és természetesen Molnár Gabriella tanárnő felkészítő-karnagyi munkájáról. Óriási gratuláció Mindenkinek!!!

 

10. oldal / 30

«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»