Felvételi 2016

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Legyél Te is győri konzis!


 


Pályaválasztási eseményeink:
 

Konzultációs napok: 2015. 11. 19. csütörtök és 2016. 01. 21. csütörtök
 

Felvételi vizsga időpontja: 2016. 02. 18. csütörtökRészletes felvételi tájékoztató letöltése...Szeretettel várunk minden zenét tanuló diákot! 

Játsszunk Ismét Operát!

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


December 14. - A Játsszunk ismét operát! országos zenei vetélkedő "A" döntőjében negyedik helyezést ért el iskolánk 6 fős csapata, amelynek tagjai: Doffkay Eszter, Illés Júlia, Kiss Dea, Müller Alexandra, Varga Virág, Farkas Károly, felkészítő tanáruk Regős Eszter volt. A fiataloknak óriási élményt jelentett az Erkel Színházban tartott verseny. A zenei részleteket karnyújtásnyira álló operaénekesek adták elő, úgy érezhették, mintha szinte szemtől-szembe, személyesen nekik énekelnének a művészek! A másik meglepetés a Kossuth-díjas karmester, Medveczky Ádám által vezetett zsűri értékelése alapján átadott díj az Operaház megtekintése a zenekari ároktól a zsinórpadlásig, egy szép plakett, illetve Baross Gábortól igazgató 
úrtól iskolai különdíjként belépő az Otelló áprilisi előadásra. Nagyon büszkék vagyunk rátok!

 

Tripolszky Teréz és növendékei a Bárczy Iskolában

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail
December 17. - A Győri Konzi lelkes kis csapata: Bakosné Tripolszki Teréz tanárnő és hegedűs növendékei: Rémiás Alexandra, Ábrahám Dzsenifer, Klopcsik Klaudia, valamint Kiss Dea ének szakos tanulónk is igyekezett szebbé varázsolni a Bárczy Iskola karácsonyi ünnepségét.

 

Karácsony

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


December 11. - A 11. évfolyam meghitt és szép karácsonyi műsora volt a kerete annak a nemes felajánlásnak, amit Mátyás Lajos nyugalmazott református esperes úr és dr. Somogyi Tivadar alpolgármester úr tettek intézményünk felé: Lajos bácsi 18 zeneszerző általa készített grafikáját ajándékozta a Konzinak, az alpolgármester úr pedig saját képviselői keretéből áldozott a bekeretezésükre. Nagyon köszönjük mindkettőjüknek a szép ajándékot, valamint minden szereplőnek és segítőiknek (Markóné Rábai Gizella osztályfőnöknek, Molnár Gabriellának, Tóth Csabának és a felkészítő zenetanár kollégának) a csodálatos élményt!

 

Focibajnokság

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mailDecember 7. - Idén is nagy érdeklődés mellett zajlottak a meccsek. A körmérkőzések alapján a 11. évfolyam A csapa volt a legeredményesebb (12 pont), őket a 10. évfolyam követte (7 pont), majd a 9. és 12. évfolyam következett (4 illetve 3 pont), végül a 11. évfolyam B csapata zárta a sort (1 pont). A legtöbbször, hétszer, Wilmek Zoltán lábáról kerül a labda a hálóba, Sárközi Tamás ötször volt sikeres. Köszönet Markóné Rábai Gizella tanárnőnek és a 12. évfolyamos fiúknak a szervezésért!

 

XII. Országos Trombitaverseny

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


November 30 - december 1. - A LFZE Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerészképző Gyakorló Szakközépiskola által rendezett XII. Országos Trombitaversenyen Horváth Bálint, iskolánk 11. évfolyamos tanulója szép szereplésével 3. helyezést ért el. Szeretettel gratulálunk neki és felkészítő tanárának: Horváth Lászlónak és zongorakísérőjének: Csaby Csabának!"

 

XII. Országos Kürtverseny

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


November 26-28. - A Weiner Leó Zenei Alapfokú Művészeti Iskola és Zeneművészeti Szakközépiskola által Budapesten rendezett versenyen szép sikert ért el iskolánk 11. évfolyamos növendéke, Németh Zsófia, aki különdíjban részesült. Sok szeretettel gratulálunk a növendéknek, Molnár Gyula felkészítő tanárnak és Yagi Maki zongorakísérőnek!

 

Győr Symphonic Band

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mailDecember 3. - Ismét telt ház fogadta a Győr Symphonic Band koncertjét a Zsinagógában. Az est folyamán Gordon Jacob, Balázs Árpád, Eduardo Costa Roldan, Tamuka, Julián Elvira, Lendvay Kamilló és Ferrer Ferran egy-egy műve hangzott el. Közreműködött Julián Elvira fuvolaművész (Spanyolország), vezényelt Szabó Ferenc. Köszönjük, hogy a vizsgákra készülve is ilyen rendkívüli élményben lehetett részünk!

 

VII. Országos Ferenczy György Zongoraverseny

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


November 26-29. - Iskolánk két tehetséges diákja is indult a fővárosban megrendezett szakmai versenyen. A tavalyi országos 1. helyezés után idén sem maradt el a siker: Krápicz Balázs (10. o.) korcsoportjában 1. helyezést ért el és elnyerte a verseny fődíját, amely részvételi lehetőség egy lengyelországi mesterkurzuson. Popescu Dávid (9. o.) ugyanebben a korcsoportban 3. díjat kapott (2. díjat nem adott ki a zsűri). Szívből gratulálunk a szép sikerhez, és külön elismerés illeti felkészítő tanárukat, Kovácsné Pogány Kingát!

 

Új sportpálya

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Az avatáson készült felvétel a http://o2hir.hu/hirek/friss/30216 linken megtekinthető.

 

10. oldal / 28

«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»