Hangverseny - "határtalanul"

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Március 10. - Felemelő élménnyel, a Himnusz közös eléneklésével zárult az Emberi Erőforrások Minisztériuma által elindított Határtalanul programban résztvevő három kórus (a kolozsvári Sigismund Todujta Zenei Főgimnázium Magyar Tagozata, a székelyudvarhelyi Dr. Palló Imre Művészeti Szakközépiskola és a Richter Vegyeskar), valamint iskolánk zenekara koncertje a Zsinagógában. Kodály népdalfeldolgozásait vendégként Dobra János Liszt-díjas karnagy, iskolánk egykori növendéke vezényelte. Köszönet a csodálatos élményért minden szereplőnek, az együttesek vezetőinek: Kállay-Miklós Tündének, Bodurian Aramnak, Molnár Gabriellának, Baranyai Istvánnak és Nagyné Balázs Éva kolléganőnknek, a program szervezőjének!

 

Különleges dolog a zene

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Április 9. - A "Művészeti szakközépiskolák jogi szabályozását és fejlesztési lehetőségeit érintő vizsgálatok, valamint a hatékony működést elősegítő fejlesztések támogatása" elnevezésű projekt keretén belül Madarász Iván zeneszerző, az Artisjus elnöke tartott mindenki számára tanulságos és szórakoztató előadást iskolánkban.

 

Kék Koncert

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Március 30. - Második alkalommal adott otthont iskolánk az Autizmus Világnapja alkalmából szervezett Kék Koncertnek, melyen közreműködtek a Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézetének növendékei, a Győri Nemzeti Színház zenekarának tagjai, a Friends Big Band Csorba János vezetésével és Klausz Máté Asperger-szindrómával élő ütős növendék vendégszereplésével. Köszönet minden szereplőnek és a koncert támogatójának, szervezőjének és műsorvezetőjének: Rátz Ágotának, a Zenebirodalom Alapítvány művészeti vezetőjének, iskolánk egykori növendékének!

 

Zongorakurzus

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

 

Hangverseny határtalanul

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Várunk szeretettel mindenkit, a belépés ingyenes!

 

XI. Országos Mélyrézfúvós Verseny

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Tisztelt Igazgató Kolléga!

 

A XI. Országos Mélyrézfúvós Verseny területi válogatóját iskolánk szervezi. (Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Fejér és Veszprém megye)

A verseny kiírása az Oktatási Hivatal Honlapján megtekinthető www.oktatas.hu, illetve csatoltan megküldjük.

Jelentkezési határidő (postai bélyegző dátuma): 2015. március 20.

 

A jelentkezési lapokat kérjük számítógéppel vagy nyomtatott betűkkel, kitölteni. Szíveskedjenek ügyelni rá, hogy felkészítő tanár és igazgató aláírása, iskola pecsétje ne hiányozzon a jelentkezési lapról, valamint minden adat olvashatóan, pontosan kitöltésre kerüljön, különös tekintettel a szabadon választott mű szerzőjére és címére.  Jelentkezési lap megküldhető postán, illetve e-mailben szkennelve. (Faxon megküldött jelentkezési lapot nem fogadunk el!) A határidő után beérkező jelentkezéseket nem áll módunkban elfogadni! Kérjük, hogy a versenyzők a diákigazolványukat a regisztrációra hozzák magukkal!

 

A verseny időpontja: 2015. április 20. (hétfő) 10 óra

 

Helyszín:

Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola, Általános Iskola,

Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Kollégium Nagyterme

9022 Győr, Rákóczi Ferenc u. 57.

 

Zsűri elnöke: Gyivicsán György harsonaművész

Zsűri tagjai:   Újvári István trombita tanár

                       felkérés alatt

A nevezés feltétele: Az I. korcsoportban csak azok a tanulók nevezhetők, akik legalább két évfolyam (osztály) követelményét teljesítették (a hangszeres előképző egy évnek számítható be). A bizonyítvány másolatát kérjük a nevezési laphoz mellékelni.

A területi válogató anyaga: Kötelező és szabadon választott művek.

A verseny követelményei: A versenyműsort minden fordulóban kotta nélkül kell előadni! A kötelező és szabadon választott művek jogtiszta kottáit a verseny helyszínén (regisztráláskor) be kell mutatni.

Jelentkezési lap és a versennyel kapcsolatos egyéb információk honlapunkról letölthetők.

 

Iskolánk elérhetősége:

Telefon: 96/329-742

Honlap: www.gyorikonzi.hu

E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

A felkészüléshez jó munkát kívánunk!

 

Győr, 2015. január 27.

                                                                          

 Baross Gábor                                       

      igazgató

Jelentkezési lap letöltése...

Versenykiírás letöltése...


 

Fuvolistáink sikere

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


A Kaposváron március végén megrendezett VIII. Jeney Zoltán Országos Fuvolaverseny döntőjében két növendékünk is kiválóan szerepelt: Wendler Enikő III. helyezést ért el, Nagyfi Noémi különdíjat kapott. Felkészítő tanáruk Marosné Kovács Tünde, zongorán Csaby Csaba kísért.
Szívből gratulálunk az újabb szép sikerhez!

 

Brácsakurzus

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Március 26. - Nagy Sándor brácsaművész, a Budapesti Fesztiválzenekar alapító tagja, a németországi Philharmonia Hungarica szólóbrácsása, a tokiói Musashino Akadémia vendégprofesszora tartott brácsakurzust a SZIE Varga Tibor Zeneművészeti Intézetében. Köszönet Cziglényi Gábor kollégának a szervezésért, valamint Dr. Ruppert Istvánnak, az Intézet vezetőjének, hogy iskolánk növendékei is részt vehettek az egész napos programon!

 

Határtalanul Kolozsváron

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail


Március 19. és 23. között immáron második alkalommal látogatott iskolánk Richter János Vegyeskara az Emberi Erőforrások Minisztériuma által elindított Határtalanul program keretében Kolozsvárra. A Sigismund Todujta Zenei Főgimnázium Magyar Tagozata kórusával közösen adott koncert zárószámait, Kodály három népdalfeldolgozását vendégként Dobra János Liszt-díjas karnagy, iskolánk egykori növendéke vezényelte. A fárasztó próbák mellett jutott idő a környék nevezetességeinek megismerésére is: Nagyszentmiklóson megkoszorúztuk Bartók Béla szobrát, Déván megcsodáltuk a Kőműves Kelemenről elhíresült várat, Gyulafehérváron a lélegzetelállítóan szép érseki székesegyházat, Válaszúton a Kallós Zoltán Múzeumot és Népművészeti Központot, Bonchidán a Bánffy-kastélyt és a gyönyörű református templomot; Erdély fővárosában, Kolozsváron Mátyás király szülőházát, a Szent Mihály-templomot, Mátyás király lovas szobrát, a Farkas utcai református templomot, Szent György lovas szobrát, Torockcón az Európa Nostra-díjas egyedi népi építészeti együttest, a Székelykövet, Tordán a sóbányát, Nagyenyeden a Kollégiumot, megmásztuk a torockószentgyörgyi vár romjait. Úton hazafelé egy-egy rövid pihenőt tartottunk a kőrösfői református templomnál, a Királyhágónál és Nagyváradon. Köszönet Nagyné Balázs Éva kollégánknak a program minden apró részletre kiterjedő megszervezéséért, Molnár Gabriella karnagynak a kórus lelkiismeretes és alapos felkészítéséért, Gödölle Péternének az odaadó, türelmes kíséretért, kolozsvári vendéglátóinknak a szeretetteli fogadtatásért! A kolozsvári televízió összeállítása megtekinthető a https://www.youtube.com/watch?v=zxrxu7aXOvg linken, az útról készült fényképek letölthetők a http://osztott.com/oLZe/ és a http://osztott.com/Brrt/ linkekről.

 

Nemzetközi hegedű és cselló mesterkurzus

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

 

25. oldal / 37

«ElsőElőző21222324252627282930KövetkezőUtolsó»